Hirdetés

Még támogathatják a DDR4-et az Intel új generációs processzorai



|

Lehetséges, hogy az Intel még nem akar teljesen áttérni a DDR5-re.

Hirdetés

Várhatóan ismét izgalmas lesz az idei év második fele, hiszen a tervek szerint még idén érkezik egy csomó friss videokártya az Nvidia és az AMD műhelyéből, de utóbbitól számíthatunk vadonatúj processzorokra is.

Természetesen az Intel sem marad ki a buliból, és várhatóan valamikor az utolsó negyedévben piacra dobhatja a Raptor Lake kódnévhez tartozó CPU-kat, amelyekhez nem biztos, hogy kell majd új RAM-okat is vásárolni.

Hirdetés

Előkerült ugyanis egy lista az ASrock egyelőre rejtegetett, következő generációs Z790-es és H770-es alaplapjairól, amelyek közül soknál megtalálható a "D4" jelzés. Ebből arra következtethetünk, hogy számos 700-as szériájú alaplap támogatni fogja a jövőben is a DDR4-es memóriamodulokat. Ráadásul valószínűleg nem az ASrock lesz az egyetlen gyártó, ami meglépi majd ezt.

Íme a lista:

- ASRock Z790 Taichi
- ASRock Z790 Pro RS/D4
- ASRock Z790 PG Lightning
- ASRock Z790 PG Lightning/D4
- ASRock Z790M PG Lightning/D4
- ASRock Z790 PG Riptide
- ASRock Z790M PG Riptide
- ASRock Z790-C
- ASRock Z790-C/D4
- ASRock H770 PG Lightning
- ASRock H770 PG Lightning/D4
- ASRock H770 Steel Legend

Ez okos lépés lehet az Intel részéről, mivel egyelőre a DDR4-es RAM-ok jóval megfizethetőbbek, mint DDR5-ös, erősebb és korszerűbb társaik. Habár ennek ellenére az AMD úgy döntött, hogy a Zen 4-es processzorok már csak az utóbbiakkal fognak működni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.