Hirdetés

Megemelheti a Radeon RX 6000-es GPU-k árát az AMD



|

Állítólag az egyik fontos alkatrész drágulása áll a döntés hátterében.

Hirdetés

Nemrég egy látványos grafikon foglalta össze, hogy milyen messze kalandozott a videokártyák kereskedelmi árazása a gyártók által ajánlott fogyasztói árhoz képest, ám a jelek szerint tovább nőhet a fájó különbség.

A VideoCardz ugyanis arról számolt be, hogy Board Channels Forumról származó értesülések alapján az AMD jelentősebb áremelésre készül az Radeon RX 6000-es GPU-inál.

Hirdetés

Az alábbi képernyőfotón látható poszt szerint kb. 10%-os drágulásról lehet szó, amelyről a pirosak már tájékoztatták a kártyák gyártóit és a többi partnerüket. Ez a gyakorlatban 20-40 dolláros (6-13 ezer forintos) emelést jelenthet, amit persze a GPU-éhségre való tekintettel még a nagykerek és a viszonteladók is megfejelhetnek a maguk sarcával.

A döntés hátterében állítólag a chipeket gyártó TSMC félvezetőinek drágulása áll, ami előbb-utóbb a Ryzen CPU-k hivatalos árára is kihathat, bár az utóbbiról (szerencsére) még nem szól a fáma.

Jó hír viszont, hogy korábbi pletykák szerint két megfizethetőbb modellel is bővülhet az RX 6000-sorozat, bár az aktuális trendek mellett komoly esély van rá, hogy a boltok polcain már ezek is irreálisan drágák lesznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.