Hirdetés

Megéri a Firefox 55-re frissíteni



|

A teljes WebVR-támogatás mellett komoly teljesítménybeli fejlesztéseket is kapott az új verzió.

Hirdetés

A mai napon debütál a Firefox 55, amely az első olyan stabil verzió, amely már teljes támogatást nyújt a 64 bites Windows rendszereken a WebVR-hoz. 

Hirdetés

A virtuális valóság rajongói mellett azonban bárki számára hasznos lehet a frissítés, ugyanis az új kiadás nem csak gyorsabban tölti be az oldalakat, de a memóriahasználata is mérséklődött. 

Dietrich Ayala nemrég azt vizsgálta, hogy a Firefox egyes verziói milyen gyorsan képesek elindulni 1691 megnyitott lappal. 

A Firefox 51-nek ez majdnem 8 percébe telt, azonban a Firefox 55 már 15 másodperc alatt megoldotta a feladatot. Persze nem azt mérték, hogy az oldalak tartalma mikor tölt be (az inkább a kapcsolat sebességétől függ), hanem a böngésző indulási idejét vizsgálták. 

A memóriahasználat ennyi laphoz a több mint 2 GB-ról kevesebb mint 500 MB-ra csökkent a Firefox 52-ről az 55-re. 

A WebVR funkció kompatibilis az Oculus Rift és az HTC Vive headsetekkel, és mivel egy nyílt szabványról van szó, az androidos Chrome és a Gear VR samsungos böngészője is támogatott. 

A Firefox 55-ben az Adobe Flash-tartalmak alapból már csak kattintásra indulnak el. A Firefox 57 pedig leszámol majd a hagyományos böngészőbeépülőkkel, idővel pedig már csak az újabb WebExtensions kiegészítők működhetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.