Hirdetés

Megérkezett az OpenSUSE a Windows Áruházba



|

Az Ubuntu Linux után újabb Linux-disztribúciók érkeztek a Windows Áruházba.

Hirdetés

A Windows 10 opcionálisan lehetővé teszi a Linux-alapú operációs rendszerek telepítését, így a linuxos eszközöket a windowsos programok mellett futtathatjuk, újraindítás vagy a PC cseréje nélkül. 

Hirdetés

Eredetileg kizárólag az Ubuntu Linux volt támogatott, azonban az ígéreteknek megfelelően megérkeztek az újabb opciók, egészen pontosan az OpenSUSE Leap 42 és az OpenSUSE Linux Enterprise Server 12. Ezek mindegyike letölthető és telepíthető lett a Windows Áruházon keresztül. 

Fontos azonban, hogy kizárólag a Windows Insider Program résztvevői tehetik ezt meg, minimum 16190-es builddel. Emellett a Linuxhoz készült Windows alrendszert is engedélyezni kell a telepítés előtt. Valamint kissé félrevezetőek a Windows Áruházban lévő képernyőképek is, ugyanis nem teljes asztali verziót kapunk grafikus felülettel, mindössze a Bash terminálon keresztül, szövegesen, parancssorosan futtathatjuk az alkalmazásokat. 

Bár megoldható a grafikus felület életre keltése különböző trükkökkel, és a Microsoft ezeket egyelőre nem blokkolja, de nem is támogatja gyárilag. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.