Hirdetés

Megérkezett az Ubuntu 19.04



|

Teljesítményben és megjelenítésben is erősített az új Ubuntu 19.04 Disco Dingo operációs rendszer.

Hirdetés

A napokban megérkezett az Ubuntu legfrissebb kiadása, és bár a Canonical alapvetően a fejlesztőknek és az üzleti ügyfeleknek szánt funkciókat emelte ki a blogbejegyzésében, azért a normál felhasználók számára is akadnak fontos frissítések. 

Hirdetés

Az Ubuntu alapverziója például már a GNOME 3.32 asztali környezetet használja, ami jobb támogatást nyújt a csúcsfelbontású kijelzők számára, illetve jobban kihasználja a rendszer erőforrásait is (mint processzor és RAM). A külső videokártyák támogatása is javult. 

Az Ubuntu 19.04 Disco Dingo frissítéseiben benne van a Linux 5.0 kernel, a Firefox 66, a LibreOffice 6.2.2 és az asztali környezet apróbb változtatásai is. A Bluetooth-támogatás is könnyebben engedélyezhető a Raspberry Pi eszközökön. 

A 19.04 Disco Dingo frissítéseit emellett megkapja a Kubuntu, a Lubuntu, az Ubuntu Budgie, az Ubuntu MATE és az Ubuntu Studio is. A Xubuntu pedig különösen nagyot frissül, és a GIMP is visszatér, valamint már a LibreOffice Impress is támogatott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.