Hirdetés

Megérkeztek az első Optane SSD-k asztali PC-khez



|

A piacon lévő SSD-knél négyszer gyorsabb és huszonkétszer időtállóbb az Optane SSD 900P széria.

Hirdetés

Az Intel legújabb Optane SSD 900P szériája olyan SSD-ket tartalmaz, amelyeket asztali gépekbe szán a vállalat. Ráadásul azt ígéri, hogy ezek a modellek négyszer gyorsabbak és huszonkétszer időtállóbbak a piacon lévő megoldásoknál. 

Hirdetés

A 280 GB-os kapacitással rendelkező Optane SSD 900P vételára 389 dollár, a 480 GB-os verzió 599 dollárba kerül. 

Az új SSD-k a 3D Xpoint technológiára építenek, amely sajnos a valódi környezetben nem igazán versenyképes a RAM-mal, tehát nem cseréli majd le a DRAM-ot és az SDRAM-ot. Ennek ellenére írási és olvasási sebességben sokkal többet kínál, mint a jelenlegi NAND flash tárhelyek. 

A technológián évek óta dolgozik az Intel, de ez az első olyan valódi SSD, amivel egy átlag otthoni asztali PC-ben le lehet váltani egy SSD-t vagy HDD-t. 

A korábbi Intel Optane Memory termékek igazából gyorsítótárként funkcionáltak a maguk 16 és 32 GB-os tárhelyével, és inkább csak felgyorsítottak egy nagyobb és olcsóbb merevlemezt. 

Az Intel egy németországi, gamereknek szóló rendezvényen mutatta be az újdonságát, vagyis értelemszerűen a gamereknek szánt PC-kben nagy szerepet kapnak majd ezek a meghajtók. 

Valószínűleg időbe telik majd, mire a méregdrága konfigurációk mellett az átlagos otthoni PC-kben is ilyen SSD-k dolgoznak majd. Évek múlva talán jóval megfizethetőbb lesz a 3D Xpoint-alapú tárhely. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.