Hirdetés

Megint elkaszált egy érdekes projektet az Intel



|

Ezúttal a Project Alloy minden-egyben jellegű VR-headset végezte a kukában.

Hirdetés

Nagyjából egy év telt el azóta, hogy az Intel bemutatott egy virtuális valóságra építő rendszert, a Project Alloyt - most pedig ezt is a kukába vágta. 

Hirdetés

Az ötlet az volt, hogy létrehoznak egy minden-egyben headsetet, amihez nem kell PC, mert minden alkatrészt beépítve tartalmaz, és így kábelekben sem kell bukdácsolni a viselőnek. 

Az Intel egy közleményben azonban arról beszélt, hogy a referenciadizájnnak szánt projektet végleg leállítja

Eredetileg ezt a terméket vették volna át a hardvergyártók, és erre építve adtak volna ki saját márkás VR-headseteket. A gyakorlatban a partnergyártókat nem érdekelte a termék, ami annak fényében nem meglepő, hogy mindenki a Microsoft Windows Mixed Reality platformjára szavazott. 

Az Acer, az ASUS, a Dell, a HP és a Lenovo már mutattak kevert valóságra építő headsetet, amelyeknek a vételára 300 és 450 dollár között mozog, és windowsos PC-vel használhatóak. 

Aki pedig vezeték nélküli működést szeretne, annak számos gyártó kínál hátizsák-PC-t, amelyet kifejezetten VR-headsethez terveztek, és így a vezetékek sincsenek útban. A Samsung Gear VR és a Google Daydream View megoldások bár okostelefonra építenek, vezeték nélküliek is. 

Valószínűleg nehéz lett volna olyan minden-egyben headsetet csinálni, ami nem túl drága, miközben kényelmes, és jó teljesítményt és üzemidőt nyújt. 

Az Intel azért teljesen nem száll ki a virtuális valóságból, a jövőben itt a RealSense mélységérzékelésre és az Intel WiGigre épít (ez utóbbi a PC-s mezőnyben szintén a kukában végezte). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.