Hirdetés

Megint felbukkant a Google Fuchsia operációs rendszere



|

Egyes tippek szerint ez a rendszer akár az Android utódja is lehet.

Hirdetés

A Fuchsia a Google új, nyílt forráskódú operációs rendszere, amelyet először még tavaly fedeztek fel. Akkor még nem volt egyértelmű, hogy miért készül (főleg a parancssoros környezetből), de az kiderült, hogy a Linux helyett egy Magenta nevű custom kernelre épül. 

Hirdetés

Azóta további dokumentációk és eszközök érkeztek, és kezelőfelületet is fordítottak hozzá. Ez alapján úgy tűnik, hogy okostelefonokra és más érintőkijelzős eszközökre készül. 

Az armadillo kódnevű felületen van főképernyő, nemrég használt appok, gyorsbeállítások és egyéb funkciók, valamint egy Google Now-szerű rész. Van továbbá szoftveres billentyűzet, home gomb és értesítések. 

Bár külsőre is eltér az Androidtól, az igazi eltérést a motorháztető alatt lehet felfedezni: eltérő kernel, egyedi grafikus renderelőmotor (Vulkan-alapon), és egyéb eszközök. 

Bár hivatalosan nem tudni, hogy a Google mire használná, talán az Android utódja lehet a rendszer. Az Androidban sok a régi kód, ezért ha valami modern dolgot raknának össze, az inkább a Fuchsia lenne. Az szintén érdekes kérdés, hogy a Google párhuzamosan futtatná a két rendszert, vagy egy az egyben véget vetne az androidos korszaknak. Figyelembe véve, hogy az Android mennyire meghatározó, ez utóbbi valószínűtlen és kockázatos lépés lenne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.