Hirdetés

Megint javítást kapott a Windows XP



|

Bár a Windows XP rég nem támogatott, a Microsoft ismét kiadott hozzá egy frissítést.

Hirdetés

Az egyre szaporodó cybertámadásokra tekintettel a Microsoft úgy döntött, hogy kiad még egy kritikus fontosságú javítást a Windows XP operációs rendszeréhez. 

Hirdetés

Ez a mostani csomag azokat a kártevőket igyekszik szabotálni, amelyek a WannaCry másolatai. Persze maga a WannaCry is egy másolatnak számít, azonban ez volt az első, amely ilyen hatalmas mértékben elterjedt, hála egy biztonsági résnek a Windows platformon. 

A figyelmeztetőjelzést követően sok nagy cég igyekszik jobban a biztonság terén. Persze az igazi megoldást jelen esetben a rendszer frissítése jelenti, de ha valaki nem tud vagy nem akar új rendszerre átállni, akkor a Microsoft a károk csökkentését kritikus javításokkal segíti. 

Persze a Windows XP továbbra is nyugdíjazott rendszernek számít, és nem támogatott semmilyen tekintetben. Az effajta javítások ritkák lesznek rá. 

Az viszont, hogy egyáltalán javításokat kap a Windows XP, jól mutatja, hogy milyen komoly üzlet lett a cyberbiztonság (és -bűnözés), illetve, hogy mennyien használnak a mai napig elavult szoftvereket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.