Hirdetés

Megint komoly sérülékenységeket találtak az Intel processzorokban



|

Kettő komoly hiba is van az Intel processzorokban, amelyeken keresztül a hackerek érzékeny adatokhoz juthatnak.

Hirdetés

Azt hihetnénk, hogy mostanra végre nincs több hiba az Intel hardvereiben, azonban három egyetem (Michigan, Amszterdam és Adelaide városoké) most talált még kettőt, amelyek ráadásul igen komolyak is. Szerencsére javíthatóak, és senki nem tud róla, hogy ezeket a réseket bárki kihasználta volna. Ami jó, mert az SGAxe és a CrossTalk elég veszélyes támadási módszerek. 

Hirdetés

Az első az idén leleplezett CacheOut támadás továbbfejlesztett verziója, a CPU L1 cache-ből szednek ki ezen át adatokat. Elvileg olyan titkosítási kulcsok is kinyerhetőek, amelyek például pénzügyi tranzakciókat vagy másolásvédett tartalmakat biztosítanak. 

A másik módszer egy MDS jellegű támadás, és a processzor Line Fill Buffere által feldolgozott adatok ellen működik. Speciális szoftverrel a hackerek egy magon keresztül szerezhetik be azokat a kulcsokat, amelyek a többin futtatott szoftverek kódját és adatait védik. 2015 és 2019 közötti Intel CPU-k érintettek, de az Intel szerint maximum laborkörnyezetben valós a veszély - azért egy mikrokód-frissítés érkezik majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.