Hirdetés

Megint moduláris PC-kben gondolkozik az Intel



|

Már a jövő évben megérkezhet az Intel moduláris PC-platformja, amelynek a neve egyelőre az, hogy The Element.

Hirdetés

Bár technikailag a legtöbb asztali PC is moduláris, az Intel komolyabb formában szeretne alkotni valamit a moduláris megoldások piacán. Az elmúlt évek kudarcba fulladt próbálkozásai után most itt a legújabb platform, aminél elvileg könnyű lesz cserélni az elemeket. 

Hirdetés

Ennek a neve egyelőre az, hogy The Element, és az Intel egy londoni eseményen mutatta meg

Az alapötlet az, hogy a vásárlók vesznek egy PCIe slotokkal teletűzdelt alapot, majd ehhez külön minden komponenst, amit használni akarnak. Ezek egyike lenne maga a PC, amiben a processzor, memória, tárhely és hűtő van. 

Lenne azonban külön modul, ami videokártyát vagy éppen extra tárhelyet szolgáltat, külön PCIe kártyába öntve. 

Az elképzelés előnye az lenne, hogy az alapot csak egyszer kellene megvenni, utána pedig csak a komponenseket cserélni pár év elteltével. Ez persze nem feltétlen olcsóbb mulatság, mint teljes egészében PC-t cserélni, ráadásul minden a támogatástól függ. 

A projekt továbbra is fejlesztés alatt áll, sok a befejezetlen részlet, de azok dolgoznak rajta, akiktől a NUC gépeket és az elkaszált Compute Cardokat is kaptuk. A fogyasztók pedig itt is csak az üzleti szektor után kapnának a termékekből. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.