Hirdetés

Megint sérülékenységet találtak a Lenovo laptopokban



|

Ezúttal a Lenovo Solution Centre-ben találtak hibát, a gyártó pedig a jelentések szerint megpróbálta eltüntetni a nyomokat.

Hirdetés

A Pen Test Partners kutatói sérülékenységet találtak a Lenovo Solution Centre eszközben, ami a legtöbb windowsos Lenovo laptopon rajta van. A hiba lehetővé tette a helyi vagy távoli hozzáféréssel rendelkező személyeknek, hogy rendszergazdai jogokat szerezzen, és átvegye az irányítást a rendszer fölött. 

Hirdetés

A szakértők szerint a Lenovo szoftverében már 2011 óta ott van a hiba, ami csak Windows alatt aknázható ki. Ha valaki törölte az LSC eszközt, újratelepítette a Windowst vagy Linuxra váltott, akkor biztonságban van. 

Amikor a szakemberek először jelezték a hibát a Lenovónak, a gyártó állítólag visszadátumozva vonta ki a forgalomból a szoftvert. 

A The Register cikke szerint a Lenovo gyakorlatilag megerősített, hogy azt szerették volna elérni, hogy úgy tűnjön, mintha frissített volna a terméket, amit már eleve nem támogattak. 

Az eset kapcsán többen felháborodtak, ugyanis a Lenovo nem először kerül olyan botrányba, amikor kémeszközöket vagy biztonsági réseket találnak a laptopjain. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.