Hirdetés

Mégis támogatják majd az AMD Zen 3-as processzorokat a B450-es és X470-es alaplapok



|

Meggondolta magát az AMD, a jövőbeli Zen 3-as processzorait mégis támogatják majd a 400-as szériás alaplapok.

Hirdetés

Az AMD és az alaplapgyártók közösen dolgoznak majd azokon a béta BIOS-okon, amelyek az említett alaplapok esetében a támogatást lehetővé teszik. Az átállás azonban nem lesz zökkenőmentes: ha valaki egyszer úgy dönt, Zen 3-as processzorra vált, akkor elveszíti a régebbi mikroarchitektúrák támogatását. 

Hirdetés

A gyakorlatban lesz egy firmware, ami felfér a 16 MB-os ROM-ra, és kizárólag Zen 3-támogatást nyújt -  akár az UEFI telepítőjével is spórolhatnak helyet. A visszaküldött alaplapok tömegét úgy akarja az AMD elkerülni, hogy a BIOS-frissítést a rendszer csakis akkor engedélyezi majd, ha hitelesítette, hogy a felhasználó valóban rendelkezik Zen 3-as processzorral. Ezután lehet majd használni a USB BIOS flashback funkciót. Elméletileg régi processzorral is el lehet kezdeni a flashelést, és a folyamat végén egyből kicserélni azt az új Zen 3-asra. 

Ezek a BIOS-frissítések továbbá még bétaként is csak akkor válnak elérhetővé, ha a Zen 3-as processzorok már minden piacon megjelentek. És ezúttal tényleg a Zen 3 lesz az utolsó mikroarchitektúra, amit a 400-as szériás lapkakészletek támogatnak. Aki pedig a legjobbat szeretné, az már most elkezd készülni az 500-as szériás alaplapokra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.