Hirdetés

Mégis van átjárás a Windows 10 S és Pro között



|

Elvileg egyszeri alkalom a váltás, de a Windows 10 S mégis visszatehető a Surface Laptopra.

Hirdetés

Bár a Windows 10 S zártabb rendszer a többi verziónál, ezért cserébe nagyobb biztonságot, jobb üzemidőt és egyszerűbb kezelést garantál, elsősorban céges vagy oktatási környezetben. A Windows 10 S csak a Windows Áruházban lévő appokat képes futtatni - akinek ez kevés, az bármikor átválthat a Windows 10 Pro kiadásra. 

Hirdetés

A Microsoft szerint az átállás egyszeri lehetőség, vagyis többé nem lehet majd a Windows 10 S-hez visszatérni. Most azonban kiderült, hogy erre mégis van mód. 

A rossz hír, hogy ehhez törölni kell minden adatot a gépről. 

A Surface Laptop megjelenésével egyszerre a Microsoft elérhetővé tett egy helyreállítási képfájlt, ami a laptopot a gyári állapotába állítja. 

Ez persze a Windows 10 S-t jelenti, még akkor is, ha valaki már a Windows 10 Pro rendszerre váltott. Nem lenne meglepő, ha a Windows 10 Home vagy egy Linux is futna a Surface Laptopon. 

Miközben az S-ről Pro kiadásra váltás során a Microsoft megőrzi a fájlokat és a beállításokat, addig sajnos a visszaúton erre nincs mód - mindent menteni kell, a Windows 10 S-re visszaállás tiszta lapot jelent. 

A Pro változatra váltás az idei év végéig ingyenes, utána 49 dollárba kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.