Hirdetés

Ezt kínálja Microsoft Surface család új generációja



|

A Surface Book 3, Surface Go 2 és Surface Dock 2 mellé érkezett egy fülhallgató és egy fejhallgató is.

Hirdetés

A Microsoft válasza a MacBook-családra - sokan így jellemzik a redmondi cég Surface sorozatát, ami egész találó, hiszen a termékvonalba tartozó hordozható PC-k igyekeznek ugyanazt a letisztult, prémium érzetet sugározni, mint az almás versenytárs eszközei. Most egy csomó újdonság érkezett a Surface portfólióba, amelyek többsége nem feltétlenül számít majd kiemelkedő újításnak, inkább a meglévő modellek frissítéseiről és ráncfelvarrásairól van szó.

Hirdetés

A Surface Book 3 legfontosabb újítása a 10. generációs Intel Ice Lake Core processzor támogatás, valamint az NVIDIA GTX és Quatro RTX opciók hozzáadása. A Surface Go viszont 8. generációs Intel Core M chipekkel frissült. A csatlakoztatási feladatokban a Surface Dock 3 és a Microsoft USB-C Travel Hub segít (ez utóbbira a jelek szerint elfogyott a "rávasalható" Surface logó). Ami igazán újnak számít, az a Surface Headphones 2, amely már fekete változatban is elérhető, valamint forgatható fülpárnával és megnövelt akku-élettartammal csábít. De nézzük részletesen, mikre vethetik rá magukat a Microsoft hardverek rajongói!

Surface Book 3: széttéphető, de erős hibrid

A Microsoft 2-in-1 laptop-tablet hibridjei között mindig a Surface Book sorozat számított a csúcsmodellnek, amely a szétszedhető dizájnt egy profi munkaállomás erejével párosítja. Itt is erről van szó, de előre szólunk, nem is olcsó az újdonság: a belépő konfiguráció 1599 dollárba kerül. Szokás szerint 13,5 és 15 hüvelykes kijelzővel is választhatjuk, belül pedig az Intel legfrissebb, Ice Lake sorozatú processzorai dolgoznak integrált grafika mellett. Lehetett volna kissé erősebb Comet Lake processzor is, de az egyenirányítás miatt dönthetett így a Microsoft, mert a legolcsóbb, Core i5-ös konfigurációban nincs dedikált grafikus vezérlő.

A Core i5-1035G7 és Core i7-1065G7 változatokban már Nvidia GTX 1650 (Max-Q) illetve GTX 1660 Ti (Max-Q) GPU dolgozik, és elérhetőek lesznek Nvidia Quadro RTX opcióval is. Szóval aki akar, beszerezhet ray-tracingre képes változatot is, bár ez továbbra is inkább tartalomgyártó munkaállomás és nem játékgép. Memória és tárhely szintjén 32 GB DDR4x és 2TB SSD a maximum (utóbbi ráadásul egyelőre csak az amerikai vevők számára elérhető opció).

Az akku-élettartam maradt a régi, a Microsoft 15,5 órát mond a kisebbik és 17,5 órát a nagyobbik modellre (ami persze egyrészt maximum, másrészt ez a tipikus "kapcsolj ki mindent, ne nyúlj hozzá, nézz SD filmet és azt is sötét kijelzőn" beállítás, de azért így sem rossz). A billentyű-leütések távja 1,55 mm, tehát nem lesz olyan érzés, mintha egy fémlemezt kopogtatnánk. Sajnos portok terén sem volt változás, dupla USB-A és egy töltésre is képes USB-C, valamint egy teljes méretű SD slot található az eszközön. A kis (vagy nagy) drágaságot május 21-től lehet rendelni, bár arról nem szól a fáma, hogy kapásból Magyarországon is megjelenik-e ugyanekkor.

Surface Go 2: könnyű tablet utazó ügynököknek

Az utazásra és mobil munkára ajánlott Surface Go 2 egy minimálisan megnövelt méretű és felbontású kijelzőt kapott, a 10,5 hüvelykre 1920x1280 képpont jutott. Hardveres motor tekintetében rendelhető 8. generációs Core m3 chippel, vagy egy szerényebb, Pentium Gold 4425Y chippel. Viszont alapból megmarad a Windows 10 S, az üzleti felhasználók kapnak Windows 10 Prót, de ők csak a vállalati értékesítési csatornákon szerezhetik be az eszközt. Szintén elérhető lesz (persze külön vásárolható formában) a Signature Type Cover (tehát a billentyűzettel és tapipaddal ellátott fedlap), valamint a Surface Pen is.

A külső nem változott a korábbi modell dizájnjához képest, a tabletet egy hátulról kihajtható állvány segítségével dönthetjük nekünk épp kényelmes asztali állásba. Az akku egy feltöltéssel akár 10 óráig is bírja, és választhatunk csak Wi-Fi-s, vagy LTE-t is kezelő változatok közül. Egy 5 megapixeles kamera viszont felkerült az előlapra, és egy dupla, távoli hangokat is érzékelni képes mikrofonnal is gazdagodott a hardver. A hátlapi kamera nem változott, és megtartotta azt a funkcióját, hogy felismeri a dokumentumok szövegét, amelyet kapásból importálni tud a Whiteboard appba. A belépő ár 399 dollár, május 12-én indul a szállítás, és szintén nem tudni egyelőre, milyen régiókban számíthatunk rá.

Surface Dock 2 és Microsoft USB-C Travel Hub: dokkolás kétféleképpen

A Surface Dock 2 egyik funkciója, hogy áramot szolgáltat a Surface Book 3 és más eszközök számára, 199 W-ot tud (a Surface Book saját töltője 125W). Érdemes tudni, hogy a Surface Book 3 mellett a dokkoló kezeli a Surface Pro 7, Surface Pro X, Surface Laptop 3, és Surface Go 2 eszközöket is, viszont nem kompatibilis a régebbi Surface modellekkel, tehát a Surface Studio, a Surface Hub, a Surface Pro 4, a Surface Pro 3 és az első generációs Surface Book tulajdonosainak nem érdemes befektetniük ilyesmibe.

Az új kiadásban a korábbi mini-DisplayPortok helyére USB-C került: ezekből kettő "hagyományos", és két "videó-képes", de emellett van két USB-A 3.2 (10Gbps), egy Gigabit Ethernet, egy normál audió jack és egy Kensington lock is a dobozon. Szerencsére nőtt a kábelhossz is, 80 centisre - meg az ár is, az előző generáció 200 dollárjáról 260-ra.

Érdekes módon a Microsoft csak említés szintjén foglalkozott az új USB-C Travel Hub nevű kis elosztóval, amelyet 100 dollárért veszteget, ezért pedig az előnézeti képek szerint normál VGS, HDMI, Ethernet, USB-C és USB-A portokat kapunk - de hogy milyeneket, arról érdekes módon egyelőre nincs adat.

Surface Headphones 2 és Surface Earbuds: fülbe- és fülrevaló

A most bejelentett nagyobbik audóeszköz a Surface Headphones 2, amely elődjéhez hasonlóan aktív zajszűrő funkcióval rendelkezik, viszont érdekes módon a 249 dolláros árral pontosan 100 dollárt csökkentettek az első generációhoz képest. Továbbra is lehetőség van 13 fokozatban állítani a zajszűrést, viszont 15-ről 20 órára nőtt a várható akku-üzemidő, és a fülpárnák 180 fokban elforgathatók, hogy még egy vízfejű űrlényen is kényelmesen álljon a füles. Az eredeti, platina szín mellé már fekete is kapható május 12-től.

Naná, hogy a Microsoft sem marad ki a fülbedugható mini-gombok versenyéből, bár az eredetileg tavaly októberben bemutatott Surface Earbuds kissé lassan érkezett meg. 199 dollárért szintén május 12-től kapható, a töltőtokja 24 órányi energiát tárol, a kis füles pedig önmagában 8 órán át bírja. A dizájn viszont kissé fura, ugyanis a tapintós vezérléshez egy viszonylag nagy, fülre tapadó korongot kapunk.

A bejelentés végén még maradt némi puskapor két új billentyűzet-egér kombó bejelentésére is, a Microsoft Ergonomic Desktop a nagyobb méretű, hullámos, "dombos" formával 90 dollárért, míg a Microsoft Bluetooth Desktop vékony dizájnnal 60 dollárért zsákolható be.

Nektek hogy tetszenek az új Surface eszközök? Használnátok valamelyik Surface Book 3 kiadást, vagy utazásra a Go 2-t? Hasznosnak találjátok a kiegészítőket? Jöhetnek a vélemények és ellenérvek a kommentek közé!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.