Hirdetés

Megnyolcszorozza a PCIe 4.0 sávszélességét a készülő 7-es szabvány



|

A technológiáért felelős konzorcium már javában dolgozik a PCI Express 7.0-s szabványon.

Hirdetés

Három évnek kellett eltelnie, hogy a 2019-ben megjelent PCI Express 5.0 sínrendszer után idén befusson a PCIe 6.0-s változat is, míg a felhasználók többsége változatlanul kitart a 2017-ben bemutatott PCIe 4.0-s alaplapok mellett.

A szabványért felelős PCI-SIG konzorcium azonban már a távolabbi jövőbe tekint, és nyakig benne van a következő generáció, a PCI Express 7.0 munkálataiban, amely újabb ugrást hoz a technológia evolúciójában.

Hirdetés

A PCIe 7.0 ugyanis 128 GB/s-os M.2 sávszélességet, és 512 GB/s-os PCIe x16-os sávszélességet ígér, ami nyolcszoros előrelépés a jelenleg elterjedt PCIe 4.0-hoz képest. Ez pedig megkönnyíti a 100+ GB/s sebességű M.2 SSD-k és olyan kiegészítő kártyák létrehozását, amelyek másodpercenként fél terabyte adatmennyiséget tudnak biztosítani a felhasználók számára.

A PCI Express 7.0 a hatékonyságon is sokat javít, így egyetlen sávon akkora sávszélességet kínál majd, amihez a PCIe 3.0-nak még 16-ra volt szüksége. Erre persze még sokat kell várnunk, a jelenlegi tervek szerint ugyanis csak 2025-ben várható a szabvány véglegesítése, míg az első ilyen eszközök valamikor 2027-től bukkanhatnak fel a boltok polcain.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.