Hirdetés

Megőrülünk a gamermonitorokért



|

A TrendForce szerint a gamermonitorok eladásai idén megduplázódtak, ráadásul a hajlított panelek is egyre népszerűbbek.

Hirdetés

A gamerpiacot azért szeretik nagyon a gyártók, mert a szokásosnál jóval magasabb haszonkulccsal dolgozhatnak, így pedig több nyereséget termelnek. Emiatt persze sokan fogják a gamer márkaneveket, és normál termékekre is ráaggatják. 

Hirdetés

Ez figyelhető meg többek között a monitorok piacán. Az mindenesetre egyértelmű, hogy a gamermonitorokra egyre nagyobb az igény, emiatt aztán egyre kiélezettebb a verseny, és a magasabb frissítési rátával dolgozó képernyők miatt többen új modellre álltak át. 

A TrendForce jelentése szerint a gamermonitorok globális piacán jelenleg az ASUS a legnépszerűbb gyártó. Ezt a céget az Acer, majd az AOC/Philips követik. A magas kereslet miatt egy év alatt megduplázódtak a gamermonitorok eladásai. 

Különösen népszerűek lettek továbbá a hajlított panelek. A hajlított monitorok piacán a Samsung az úr, és ennek hála az összesítésben a negyedik legnagyobb gyártó a piacon. A gamermonitorok piacából 50 százalékos szeletet hasít ki a hajlított monitorok kategóriája. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.