Hirdetés

Mégsem fizet óriási büntetést a Google



|

A bíró döntése értelmében nem kell 1,3 milliárd dolláros extra adót fizessen Franciaországnak a Google.

Hirdetés

Februárban Franciaország a bíróságon támadta meg a Google-t, és jelentős összegű elmaradt adó megfizetését követelte a vállalattól. Az viszont nem volt egyértelmű, hogy az írországi székhellyel működő cég erre valóban kötelezhető-e. 

Hirdetés

A francia bíróság most a Google javára ítélt az ügyben, emiatt nem kell 1,3 milliárd dollárnak megfelelő összeget kifizessen a Google a 2005. és 2010. közötti időszakra. 

A francia hatóságok egy ideje figyelték a Google-t, és tavaly májusban razziát is tartottak a helyi irodákban. A franciák úgy gondolták, hogy igazuk lesz, elvégre Nagy-Britannia 185 millió dolláros, Olaszország 334 millió dolláros elmaradt adóösszeget kapott a cégtől. Franciaország ugyanazt az időszakot célozta meg, de hasonló egyezségbe nem ment bele, a teljes összeget követelte. 

A bíróság szerint azonban a Google nem játszott jogi kiskapukra azzal, hogy a székhelyét Írországba vitte, ahol a vállalati adó jóval alacsonyabb. 

A Google az adóstratégiája mellett más okból is félhet az EU-tól: néhány hete rekordméretű, 2,7 milliárd dolláros büntetést kapott a keresési találatok manipulálása és a saját termékei reklámozása miatt, de a trösztellenes vizsgálatok az Androidot sem hagyják békén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.