Hirdetés

Mégsem lesz csoda-GPU a Huawei következő chipjében



|

Kiderült, hogy mégsem kerül egyedi fejlesztésű GPU a Kirin 980-as lapkába.

Hirdetés

Nem is olyan régen szellőztették meg, hogy a Huawei következő csúcslapkája a Kirin 980 lesz, amely a Mate 20 Pro készülékben debütál idén ősszel. Úgy nézett ki, hogy egyedi, házon belül fejlesztett GPU-val újít a chip. Ice Universe azonban kiderítette, hogy ez nem igaz. 

Hirdetés

A szivárogtató jelentése szerint az egyedi fejlesztésű GPU hírét a kínai média találta ki. A Huawei lapkája ezúttal is az ARM csúcskategóriás GPU-ját alkalmazza majd. Az új SoC 8-magos processzort is rejt majd (négy Cortex-A55 magot és négy Cortex-A77 magot). Ez utóbbi egyébként még nem is létezik. 

A Kirin 980-as SoC-t a TSMC gyártja majd, 7 nm-es technológiával. Ez a teljesítményben és a fogyasztásban is komoly előrelépéseket hozhat. 

Maga az SoC a berlini IFA kiállításon mutatkozik be, és később nagy riválist kap az Apple A12 és a Qualcomm Snapdragon 855 formájában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.