Hirdetés

Megújult adatvédelmi beállításokat tesztel a Windows 10



|

A legújabb előzetes build betekintést nyújt abba, hogyan változtatna a Microsoft az adatvédelmi beállításokon.

Hirdetés

A Microsoft sok kritikát kapott a Windows 10 adatvédelmi beállításai miatt, ezért megígérte, hogy átláthatóbbá teszi az adatgyűjtést az operációs rendszer jövőbeli verzióiban. 

Hirdetés

A felhasználók kiléphetnek az adatgyűjtési funkciók egy része alól, de a folyamat nem mindenki számára világos és egyértelmű. A Microsoft ezért megújult adatvédelmi beállításokat vetne be, hogy mindenki könnyebben megérthesse a lehetőségeket. 

A Windows 10 Insidereknek szánt 17115-ös előzetes buildje most először enged betekintést abba, hogy mire számíthatunk. 

A Microsoft több eltérő opciót is tesztel. Van olyan képernyő, amelyen több különböző lehetőséget lehet engedélyezni vagy letiltani, illetve akadnak külön képernyők, amelyek bővebb információt is közölnek a megjelent funkciók letiltásáról és engedélyezéséről. 

Elvileg engedélyezhetjük és letilthatjuk azt, hogy a hangadatainkat a felhőbe töltsék; azt, hogy a Microsoft a helyzetünket követve megtalálja az eltűnt eszközeinket; a nyelvi felismerést és a javaslatokat; a helyadatokat; a diagnosztikai adatok küldését; továbbá az ajánlott tippeket, ajánlatokat. 

Az adatgyűjtés egy része már most is letiltható a Windows 10-ben, de az új kategóriákra még várni kell a végleges kiadásokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.