Hirdetés

Megújult, és még menőbb laptop lett az új Dell XPS 13



|

Még laposabb az új XPS 13, ám ezért némi kompromisszumot is kell kötnie a leendő vevőknek.

Hirdetés

A Dell nagy hatással volt a laptopok piacára, amikor 2015-ben egy 11,6 hüvelykes notebook méreteivel adta ki a 13,3 hüvelykes Dell XPS 13-at. Azóta többször frissült ez a modell belül, most azonban a dizájn is változott, itt az új, 2018-as XPS 13.

Hirdetés

A kijelző kerete még kisebb, maga a PC még laposabb, mindössze 11,6 milliméter a legvastagabb pontján. Feketében és fehérben létezik, már előrendelhető 950 dollártól fölfelé, az Intel nyolcadik-generációs Core processzoraival. 

Miközben van Windows Hello-kompatibilis IR-kamera a zárolás feloldásához, sajnos a webkamera továbbra is a kijelző alatt van, ami néha igen furcsa képet eredményezhet a szelfiknél és a videobeszélgetéseknél. A Dell tud a kellemetlenségről, azonban úgy gondolja, hogy a legtöbben úgyis mobillal végzik ezeket a feladatokat, ezért inkább a vékonyabb felső keretre szavazott. A képernyő kerete három oldalon nagyjából 4 milliméteres. 

Az új XPS 13 két Thunderbolt 3 porttal és egy sima USB 3.1 (C-típusú) porttal, jackcsatlakozóval és microSD-foglalattal rendelkezik. Teljes méretű USB, HDMI, Ethernet, tápcsatlakozó nincs. A töltés USB-C-s adapteren keresztül megy. A fekete verzió szénszálas csuklótámaszt kapott, a fehér üvegszálasat. Ugyanilyen sorrendben a billentyűzet háttérvilágítása fehér, illetve kék. 

Az 1920 x 1080-as panelből van sima és érintős, az érintősökből pedig 3840 x 2160-as is akad. CPU-ból a Core i5-8250U és a Core i7-8550U választható, a memória 4, 8 vagy 16 GB lehet, míg az SSD mérete 128, 256, 512 GB vagy 1 TB. A Dell szerint az akku több mint 19 órás üzemidőt biztosít. A CPU hűtéséről dupla ventilátor és dupla hőcső gondoskodnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.