Hirdetés

Melyik a legsebezhetőbb böngésző?



|

A legnépszerűbb böngészők listája melett a sérülékenységi toplistát is érdemes figyelni. Érdekes lesz az eredmény...

Hirdetés

Minden böngésző szenved a különböző sebezhetőségek miatt, ideértve a Safarit, a Microsoft Edge-et, a Mozilla Firefoxot és természetesen a Google Chrome-ot is. Ugyan a legnépszerűbb böngészők között sok a hasonlóság például azért is, mert több a Chromium motorra épül, ettől függetlenül azonban mindegyik más és más, így az is szoftverenként eltér, hogy milyen és mennyi sérülékenységgel rendelkeznek.

Egy friss felmérés szerint a legnépszerűbb böngésző egyben a legveszélyesebb is. A VulDB sebezhetőségi adatbázis alapján az Atlas VPN készített egy jelentést, amiből kiderül, a felhasználók 60% által használt Google Chrome-ban, csak idén 303 sebezhetőséget fedeztek fel, amik mindaddig elérhetőek, amíg a fejlesztők nem javítják azokat. A lista második helyezettje a Firefox, amiben 117 sebezhetőség tűnt fel, az Edge-ben 103, az Apple saját böngészőjében, a Safariban pedig mindössze 26.

Hirdetés

Ha nem csak 2022-t vizsgáljuk, hanem a mindenkori statisztikákat nézzük sem jobb a helyzet, a Google Chrome 3159 sebezhetőséget gyűjtött az évek alatt, miközben a Firefox 2361-el a második, a Safari 1239-cel a harmadik, mind közül a legfiatalabb, az Edge pedig mindössze 806-tal a negyedik a sorban.

Érdekesség, hogy egy kevésbé népszerű böngésző, az Opera tűnik a statisztikák alapján a legjobb választásnak, idén ugyanis egyetlen sebezhetőséget sem regisztráltak, de az 1995-ös indulása óta is mindössze 344 ilyenről tudnak.

Te milyen böngészőt használsz?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.