Hirdetés

Memóriakártyába oltott SSD-t ígér a microSD Express



|

Elképesztő sebességre kapcsolnak a memóriakártyák, hála az MWC-n bemutatott microSD Express specifikációnak.

Hirdetés

Durván felgyorsulnak a microSD memóriakártyák, köszönhetően az SD Association által, az idei MWC-n frissen bemutatott microSD Express formátumnak. Az új memóriakártyák a sokkal gyorsabb PCIe és NVMe felületekre építenek, azokra, amelyeket manapság a modern SSD-kkel kapcsolatban emlegetünk. A sebességek a 985 MB per másodpercet is elérhetik. 

Hirdetés

Az új microSD-k a gyakorlatban olyan gyorsak lehetnek, mint az SSD-meghajtók. Összehasonlításképp érdemes megvizsgálni, hogy a szintén az MWC-n érkezett SanDisk 1 TB-os microSD a világ leggyorsabbja a maga kategóriájában, de csak 160 MB per másodperces olvasásra és 90 MB per másodperces írásra képes. Az új microSD Express elméletileg még a kisebb kapacitású microSD-kkel is felmossa a padlót. 

Az SD Association egyébként a teljes méretű SD Express kártyákat már hónapokkal ezelőtt megvillantotta, hasonló sebességekkel, az SD 7.0 szabvány részeként. Az MWC-re azonban a microSD formátumot is felújították. Szerencsére a microSD Express kártyák visszafelé kompatibilisek lesznek, tehát bár lassabban, de minden régebbi eszközben működnek majd, amibe befér egy microSD. 

Természetesen a boltokba csak akkor kerülnek microSD Express kártyák, ha a gyártók rákapcsolnak, illetve a hardvergyártók is kiaknázzák a szabványban rejlő lehetőségeket. 

Ha még több hír és cikk is érdekel a 2019-es Mobile World Congress újdonságairól, kattints!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.