Hirdetés

Mesterséges intelligenciával dobja fel a középkategóriát az új Samsung Exynos chip



|

A középkategória királya lehet az új Exynos 7 9610 lapka, amely mesterséges intelligenciával segíti a mobilfotózást.

Hirdetés

A Samsung bemutatta az Exynos 7 9610-es lapkáját, ami a középkategória igazi királya lehet. A középszintű okostelefonokat ugyanis mesterséges intelligenciával felturbózott fotózással segíti, és így kivételes képminőséget ígér. 

Hirdetés

A chip fejlett arcfelismerésre is képes, és akkor is felismeri a felhasználót, ha annak az arcát valami részben eltakarja. Az ügyes szoftvertrükköknek és mélységérzékelésnek hála egyetlen kamerával is lenyűgöző portréfotókat és bokeh effektet tesz lehetővé. Kevés fény mellett is remekel a chipset, amely felturbózza a fényerőt és több eltérő képet egyesít a zajcsökkentés érdekében. 

Bár mindezt egyetlen kamerával is tudja az Exynos 7 9610, a többkamerás mobilokat is kezeli (24 megapixeles vagy 16 + 16 megapixeles felállásban). 

A Samsung új lapkája saját neurális feldolgozóegységet is kapott, a képfeldolgozó processzorral karöltve ad AI-alapú funkciókat a mobilfotózáshoz. A chip támogatja a 480 fps-sel rögzített, szuperlassított videókat is, full HD-s felbontás mellett. A 4K-s videókat 120 fps mellett is kezeli, HEVC formátumban. 

Maga a chip egy 8-magos processzor jelent, második-generációs, 10 nm-es FinFET gyártástechnológiával. A négy darab, 2,3 GHz-es Cortex-A73-as magot négy darab 1,6 GHz-es Cortex-A53-as egészíti ki. Mindehhez Mali-G72 MP3 GPU jár, az LTE-sebességek pedig 600 és 150 Mbps-os le-és feltöltést garantálnak. 

A chip sorozatgyártása a második félévben kezdődik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.