Hirdetés

Mi folyik az Apple-nél?



|

Több jelentés is kiszivárgott, amelyek alapján valamilyen kiterjesztett valóságra építő headsetet tesztel az Apple.

Hirdetés

Egy ideje már hallunk arról, hogy az Apple valamilyen kiterjesztett valóságra építő terméken, funkción, esetleg headseten dolgozik. Tim Cook pedig folyamatosan magasztalja az AR-t. A Google Glass még túl sok és túl drága volt a felhasználóknak, de az Apple sokak szerint már sikerrel járhat. 

Hirdetés

Most több olyan jelentés is kiszivárgott, amely arra utal, hogy az Apple valamilyen AR-headseten vagy AR-szemüvegen dolgozik. 

Az egyik egy Apple-dolgozóról szólt, akinek az egyik szeme fájt, miután egy meg nem nevezett prototípust tesztelt, ami lézereket használt. Őt a szemészetre küldték, a prototípust félretették elemzésre. Ez február 21-én történt. 

Március 2-án egy másik alkalmazott is szemfájdalomra panaszkodott, miután kipróbált egy új prototípust. Állítólag a fájdalmat az eszköz váltotta ki. 

A lézert valószínűleg arra használnák fel a headsetben vagy szemüvegben, hogy kövessék a felhasználó szemeinek a mozgását. Ez alapján változhatna a kezelőfelület, vagyis arra figyelne az eszköz, hogy mi épp mit nézünk. 

Persze mindez nem több pletykánál és spekulációnál addig, amíg az Apple nem mutat valamit hivatalosan. Ha pedig tényleg ilyen "baleseteket" okozott a prototípus, akkor a bemutató messze nem idén lesz. Ez passzol a legutóbbi jelentésekhez, amelyek legalább 1-2 évre tették még az AR-szemüveget. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.