Hirdetés

Microsoft Azure – Egy felhő ahol az SQL álmok valóra válnak



|

Mit tud, és miben segít a Microsoft felhőalapú relációs adatbázis-kezelője? A cikkből kiderül!

Hirdetés

Intelligens alkalmazásokat hoznánk létre hatékony adat- és AI szolgáltatásokkal, csak egy felhőalapú relációs adatbázis-kezelő szolgáltatás hibádzik? Akkor ne is keresgéljünk tovább, mert a Microsoftnak akad egy pont a céljainknak megfelelő, biztonságos és személyre szabott igényekre alkalmazható platformja.

Hirdetés

Egységes infrastruktúra

Legyen szó akár egy fiatal startup vállalkozásról, akár egy rutinos KKV-ról vagy egy nemzetközi óriásvállalatról, a költséghatékony és biztonságos adatkezelés minden esetben meghatározó fontossággal bír, különösen a mai modern, innovatív alkalmazások fejlesztésénél. A gond csak az, hogy ahány vállalkozás, annyi féle megoldandó feladat, különféle platformokon és különféle költségkeretekkel. Mégis, a sokféleség ellenére, akad egyetlen egy olyan intelligens felhőalapú relációs adatbázis-kezelő szolgáltatás, amely képes átfogó megoldást kínálni a megrendelők igényeihez leginkább igazodó konstrukcióban, miközben a legmodernebb fejlesztői és felügyeleti eszközöket is biztosítja. Ez az egyedülálló és egységes hibrid infrastruktúrát biztosító platform nem más, mint a Microsoft Azure SQL szolgáltatása.

Megbízhatóság és stabilitás

Az Azure SQL egy kifejezetten az alkalmazásfejlesztők számára tervezett adatbázis-szolgáltatás. Ha egy olyan biztonságos megoldást keresünk, amely az egész világon nagy sávszélesség és alacsony késleltetés mellett képes dolgozni nagy mennyiségű adattal, akkor mi lehetne jobb megoldás, mint egy olyan világhírű cég, mint a Microsoft, többszázezer szerveren nyugvó saját adatközpontjainak kapacitására hagyatkozni?

Hatékonyság és biztonság

Az Azure SQL szolgáltatása révén folyamatosan innovatív és magas színvonalú alkalmazások fejleszthetők. Legyünk a leggyorsabbak és legyünk otthon mindenhol a piac egyetlen konzisztens hibrid felhőjének hála. Az Azure segítségével gond nélkül és biztonságosan oszthatjuk meg a helyben és felhőben tárolt adatainkat, amelyek védelmében és optimalizálásában beépített mesterséges intelligencia segít minket. Az AI képes megtanulni az adataink egyedi mintázatait, hogy a lehető legjobb teljesítmény elérésére hangolja az adatbázisunk. Fontos számunkra a külső fenyegetésekkel szembeni védelem? Az Azure SQL felügyeleti eszközei 24 órában őrzik az adatainkat és valós időben értesítnek minket az ártalmas fenyegetésekről, ezzel lehetővé téve az azonnali beavatkozást.

PaaS vagy IaaS

Az Azure alapvetően két féle felhőalapú SQL megoldást biztosít. Az egyik az Azure SQL Database, amely egy az Azure-felhőben üzemeltetett relációs adatbázis-szolgáltatás. Itt egy teljes körű platformszolgáltatással (PaaS) van dolgunk, ami tökéletes megoldás az egyszerű felhőalapú alkalmazásoktól kezdve a nagyvállalati alkalmazások kiszolgálásáig. Az Azure SQL Database egy olyan vertikálisan és horizontálisan is skálázható szolgáltatást nyújt, amely használatalapú modellje révén lehetővé teszi, hogy a lehető legköltséghatékonyabban férhessenek hozzá a felhasználók és a vállalkozások több olyan kifinomult üzemeltetői és fejlesztői szoftverhez, amelyek megvásárlását egyébként nem biztos, hogy megengedhetnék maguknak.

A másik megoldás az Azure virtuális gépeken futó SQL Server, ami egy infrastruktúraszolgáltatás (IaaS) kategóriába eső szolgáltatás. Ebben az esetben az SQL szerver egy felhőalapú virtuális gépen fut. Ez a megoldás akkor lehet kedvezőbb, ha nem egy új felhőalapú alkalmazással van dolgunk, hanem már helyben meglévő megoldásokat szeretnénk részben vagy teljesen a felhőbe helyezni, illetve teljes körű rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező és testreszabott környezetre van szükségünk. Másik nagy előnye, hogy az Azure virtuális gépeken futó SQL Server esetében részben a felhőben, részben pedig helyben futó (hibrid) megoldásokat is alkalmazhatunk. Akkor is érdemes ezt a megoldást választani, ha meglévő alkalmazásokat és adatbázisokat gyakorlatilag változtatás nélkül szeretnénk az Azure-felhőbe áthelyezni. A telephelyi SQL szerver adatbázisok átmozgatását ráadásul tovább könnyítik és gyorsítják az olyan teljesen automatizált szolgáltatások, mint a Database Migration Service és az SQL DB Managed Instance.

Korlátlan fejlődés

Bármelyik Azure felhőalapú SQL megoldást is választjuk, a Microsoft tulajdonában álló, illetve általa üzemeltetett és fenntartott szabványos hardvereken futó, stabil és megbízható rendszereket kapunk, ami önmagában véve is egyfajta garancia a minőségre. Ráadásul az SQL Server 2017 már nemcsak Windows, hanem Linux operációs rendszeren, sőt akár Docker konténeren is működik, azaz a fejlesztők az általuk választott környezetben írhatják meg a legújabb intelligens alkalmazásokat.

Ez a fajta fejlesztői szabadság és a nyílt forráskódú technológiák felé való elkötelezettség az, ami az Azure platform igazi névjegye. Egy olyan egységes infrastruktúrát kapnak kézhez az ügyfelek, amely nem emel újabb korlátokat a fejlesztés elé, hanem sokkal inkább segít lebontani a már létező falakat. A Microsoft Azure SQL szolgáltatásai egy rakás terhet le tudnak venni a fejlesztők és a vállalkozások válláról. Az így keletkezett többlet idő és energia pedig fordítható az alkalmazások és adatbázisok optimalizálásra, amihez ugyancsak kapunk segítséget a Microsoft Cognitive Service legújabb változatától, amelynek révén például nyelvhasználatból következtetett attitűd-elemzésre vagy egyéb hasonló finomságókra fogható mesterséges intelligenciát vethetnek be a fejlesztők.

Csatlakozzunk még ma azokhoz a startupokhoz, kormányzati szervekhez és a Fortune 500-as cégek 90%-hoz, amelyek már most is a Microsoft felhő platformját használják, és hozzuk létre a saját ingyenes Azure-fiókunk, amellyel 12 hónapon át díjmentesen próbálhatunk ki egy sor népszerű fejlesztői terméket.

Még többet a cikkhez felhasznált forrásokban lehet olvasni a témáról itt, itt, itt, itt és itt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.