Hirdetés

Linuxra is jön a Microsoft Edge böngésző



|

Január 15-re nem valószínű, hogy elkészül, de idővel Linuxra is jön a Microsoft új böngészője.

Hirdetés

A Microsoft az új Edge böngésző megújult logóját mutatta be a héten elsőként, majd azt is elárulta, hogy ha minden a tervek szerint halad, akkor január 15. táján megérkezik a végleges kiadása a szoftvernek. 

Hirdetés

Azt is megerősítette továbbá a vállalat, hogy a böngésző keresztplatformos, vagyis a Windows mellett macOS, az Android, az iOS, sőt, a Linux rendszereket is támogatja. 

A linuxos kiadás várhatóan nem lesz kész január 15-ig, de a jövőben mindenképp megjelenik a Microsoft tervei alapján. 

Mindez egyébként annyira már nem meglepő, hiszen minden korai béta build elérhető volt több operációs rendszerre is, és az új Edge eleve a Google nyílt forráskódú, keresztplatformos Chromiumjára építkezik. Az viszont mindenképp érdekes fejlemény, hogy az idő múlásával egyre nagyobb mértékben támogatja a Linuxot a Microsoft. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.