Hirdetés

Tovább frissül a Windows 7, de fizetni kell érte



|

A Windows 7 támogatása a meghosszabbított időszak lejárta után is folytatódhat, de drága lesz. Sőt, egyre drágább.

Hirdetés

A Microsoft mindent megtesz azért, hogy a felhasználók átálljanak a Windows legfrissebb változatára, de azért azt is megértik, hogy egyeseknek nehezen akaródzik váltani. 2020 januárjától elvileg nem kapott volna támogatást a Windows 7, de most jön az újabb kiskapu. De már nem ingyen.

Hirdetés

A Windows 7 a Microsoft egyik legnépszerűbb operációs rendszere, többek között ezért is küszködik folyamatosan a redmondi vállalat azzal, hogy a felhasználókat átállítsaWindows 10-re. De persze ezt nem lehet teljes mellszélességgel az emberek akarata ellenére megtenni, ezért a Windows 7 támogatási időszakát kitolták 2020. január 14-ig. Eddig úgy lehetett tudni, hogy e dátum után teljesen leállnak a rendszerrel kapcsolatos biztonsági és egyéb frissítések.

Legújabb közleményében azonban a Microsoft kitér arra, hogy "a kompatibilitási problémák elhárításával kapcsolatos ígéreteinek" betartása miatt három évvel meghosszabbítja az előző rendszer támogatását. Ennek értelmében

2023 januárjáig továbbra is megkaphatják a frissítéseket azok a Windows 7 Professional és Enterprise ügyfelek, akik fizetnek a további hosszabbításért.

Persze ebben a lépésben is van passzív-agresszív motívum, már eleve a fizetős kialakítás arra terelgeti a felhasználókat, hogy inkább váltsanak Windows 10-re, ráadásul az időszakonként esedékes díjak egyre magasabbak lesznek a 2023-as utolsó dátumig. A frissítésért fizetendő összegeket gépenként kell kifizetni, a pontos módszerekről és árakról később ad tájékoztatást a cég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.