Hirdetés

Közérthető módon fogja gyűjteni adatainkat a Windows 10



|

Az átláthatóságot szeretnék azáltal fokozni, hogy a szükséges és az opcionális diagnosztika között lehet választani.

Hirdetés

Napjainkban elég nehéz dolga van annak, aki szeretné megóvni digitális magánszféráját és adatait. Ilyen szempontból igazából a tech óriások gyűjtik a legtöbb adatot rólunk keresések, vásárlások alkalmával, vagy mondjuk a Windows 10 használatakor telemetria segítségével. A Microsoft is szeretne azonban átláthatóbbá válni ilyen téren, ezért a legújabb Insider buildben már változtat néhány dolgon. Például átfogalmazza a diagnosztikai adatgyűjtési beállításokat. 

Hirdetés

A Windows 10-ben a minimum adatgyűjtési szintet ezentúl szükséges diagnosztikai adatoknak hívják majd, ilyenkor gyűjtik az IP-címet és a használt eszköz típusát. Ezt az opciót nem lehet kikapcsolni, de a jobb megfogalmazással érthetőbb lesz, hogy miért. A Microsoftnak szüksége van az adatokra ahhoz, hogy a komoly funkcióhibákat észlelje. 

A teljes diagnosztikai adatgyűjtés ellenben alapból ki van kapcsolva, ennél a Microsoft többek között már a meglátogatott weboldalakról és használt programokról is gyűjthet adatokat. Ez a beállítás ezentúl opcionális diagnosztikai adatgyűjtés néven fut, és azt remélik, hogy a kevésbé profi felhasználók számára érthetőbb lesz a megfogalmazás. Ebben lehet valami, hisze bizonyára sokan hitték azt, hogy a megfelelő működéshez muszáj a teljes opciót választaniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.