Hirdetés

Miért érdemes Lenovo munkaállomást használni?



|

Nem csak a céges gépek dizájnja lesz egységes, ha a Lenovo Workstation kategóriából szereljük fel az összes munkatársat. Mutatjuk a munkaállomások sokféle előnyét, külön kiemelve a ThinkPad P53s modellt.

Hirdetés

A vállalatoknál gyakran nincs általánosan eldöntött szabály arra, milyen PC-ket használnak a dolgozók. Hirtelen, vagy legalábbis rövid távú döntések következtében kerülnek új gépek a céghez, például akkor, ha több friss kolléga lép be, vagy a meglévő géppark egy része működésképtelenné válik. És ilyenkor is a döntések egy része annyiban merül ki, mi az épp aktuálisan legolcsóbb vagy a kolléga személyes ízlésének leginkább megfelelő eszköz. Pedig sok haszna van annak, ha egységes koncepció mentén döntenek a céges gépparkért felelősök: egy ilyen választás a szervezet egészére nézve sok előnnyel járhat.

Hirdetés

A Lenovo PC-k külön munkaállomás kategóriát kaptak,az ide tartozó eszközök általános jellemzője a jó skálázhatóság, a megbízhatóság, a kiváló ár-érték arány, valamint a szervizeléssel kapcsolatos költségmegtakarítás. Ráadásul akár asztali PC-ről, akár laptopról van szó, a Lenovo munkaállomásait úgy fejlesztették, hogy ehhez a termékeket használó vállalatok visszajelzéseit vették alapul, tehát aki ezek közül választ, biztos lehet abban, hogy valós igények alapján készült gépeken dolgozhat.

A munkaállomások általában olyan kritikus munkakörökben nyújtanak jó szolgálatot, mint az analitika, a CAD, vagy épp az erőforrásigényes grafikai, videós feladatok. Iparágak terén is sokan profitálhatnak a professzionális eszközök előnyeiből, így előnyt jelentenek az energiaszektor vállalatainál, amikor például a különféle olajkutak működési adatainak elemzéséről van szó, de az Aston Martin mérnökei is Lenovo munkaállomásokon tervezik a legújabb járműveik 3D modelljeit.

A Lenovo workstation-történetében olyan innovációkat találunk, mint az első NVIDIA Quadro RTX grafikával rendelkező asztali PC-je, a legkönnyebb 15 hüvelykes mobil munkaállomás (ThinkPad P1), a legkisebb asztali munkaállomás (P330 Tiny), valamint a legerősebb 15" mobil workstation (ThinkPad P53s).

Mobil munka megbízhatóan

Természetesen már megannyi olyan munkakör létezik, amely nem helyhez kötött, ráadásul az elmúlt időszak kijárási korlátozásai és a járvány miatti egyéb elővigyázatosságok miatt felértékelődött a távmunka szerepel. A Lenovo munkaállomásai épp ezért nagy választékban elérhetőek mobil kategóriában, és a minőségi kváziszabványnak tekintett ThinkPad márkanév alatt szintén sokféle felhasználási célra választhatunk közülük.

Nézzük először az egyik legsokoldalúbb P sorozatú ThinkPad gépet, amellyel grafikusok, tervezők sincsenek többé asztalhoz kötve: ez a ThinkPad P53s, amelyben 8. generációs Intel Core i7 processzor mellett akár 48 GB RAM is elfér egy NVIDIA Quadro P520 grafikus vezérlő társaságában. Az NVMe SSD tárhely akár 2 terabájtig bővíthető, így egyszerre lesz villámgyors az adatok elérése, miközben nem kell attól sem tartanunk, hogy kifogyunk a tárterületből. A 15 kijelző szintén a felhasználó igénye szerint kérhető full HD vagy 4K felbontással. Előbbi  250 nites fényerőt tud és érintős változatban is elérhető, míg a 4K panelt akár 500 nites, HDR-t támogató változatban is be lehet szerezni.

A laptopok egyik hátulütője a viszonylag kevés számú csatlakozó szokott lenni, szerencsére itt nem kell tartanunk ettől: két USB-A 3.1 Gen1, egy USB-C és egy Thunderbolt 3 port mellett Ethernet és HDMI 1.4 is felfért a gépházra, így a csatlakoztatni kívánt perifériák közül sem kell azt kiválogatnunk, melyiket hagyjuk ki helyhiány miatt. A rugalmasságot a memóriakártya-olvasó és a dokkoló is fokozza.

Ha már mobilitás, a P53s egy másik fontos tulajdonságával is jól mutatja a P sorozatú munkaállomások előnyeit. A MIL-SPEC katonai szabvány előírásainak megfelelő tesztelési folyamat során olyan körülményeknek teszik ki az eszközt, mint az erős UV sugárzás, a szélsőséges hőmérsékleti értékek, a magas páratartalom, de emellett a gépeknek jól kell bírniuk a rázkódást vagy a hirtelen gyorsulást is. Épp ezért nem csak egy nyugodt tervezőasztalon, hanem "terepen" is biztonsággal használhatjuk az eszközt, akár egy ügyfél legrázósabb telephelyén.

A ThinkPad márkanév egyet jelent a kényelmes billentyűzettel is, amely természetesen innen sem maradhatott le, mellette kényelmes és gyors ujjlenyomat-olvasót is találunk, a biztonsági funkciók között pedig megtaláljuk a webkamerára húzható apró reteszt is, hogy privátszféránkat bármikor mi magunk szabhassuk meg. Végül pedig a rugalmasságot és mobilitást jelzi az is, hogy az idáig tárgyalt hardver és csatlakozómennyiség, valamint a strapabíró kialakítás belefért egy 19,1 milliméter vékony, valamint 1,75 kilogrammos "testbe", tehát hiába egy erőművet viszünk magunkkal, bármilyen táskába, hátizsákba becsúsztatható és derékfájás nélkül szállítható.

A P sorozat mobil munkaállomásai közül a ThinkPad P73 ugyanezen specifikációk mentén már 17 hüvelykes kijelzővel áll grafikusok, videósok, kreatívok, elemzők rendelkezésére. A ThinkPad P14s pedig a Lenovo legkönnyebb mobil munkaállomása, a mindössze 1,47 kilogrammos eszköz pehelysúlyához képest nagyon is sokat tud Dolby Vision HDR kijelzőjével és akár 15 órán át működő akkumulátorával.

Hogy kerül a munka az asztalra?

Ha asztali PC-re van szükség, a Lenovo ThinkStation P sorozat nem csak azért nagyon ajánlott, mert egységes minőségi szinttel és dizájnnal rendelkező gépeket használhatunk vállalat-szerte. Az is a család mellett szól, hogy a sokféle modell méretben, tudásban, szolgáltatásban kifejezetten széles körű felhasználást tesz lehetővé, a P330 Tiny stílusos, helytakarékos kompakt megoldásától az árbarát P330 TWR/SFF modelleken át a legkomolyabb munkafolyamatokat is kiszolgáló erős P920-ig.

Ne gondolja tehát senki, hogy ha egy gyártó munkaállomásai mellett kötelezi el magát, pontosan ugyanolyan PC-k kerülnek minden asztalra: a P sorozat tagjaiból külön válogathatunk kicsi és halk modellt az adminisztratív munkát végzőknek, sokrétű feladatokra szánt, desktop méretű gépet a kereskedelmi és marketing osztályra, és izmos, könnyen bővíthető, strapabíró óriást a grafikusoknak, videóvágóknak. Eközben pedig, hiába a sokféle modell, a P család tagjait egyaránt ugyanaz a megbízhatóság jellemzi.

A szerszámok nélkül is cserélhető alkatrészek, a fejlett hűtés, vagy épp a Lenovo szoftveres segédei garantálják, hogy nem különálló gépekként, hanem összetartó flottaként tekinthetünk a sorozat tagjaira, amelyek nem csak külső megjelenésük miatt adnak egységes arculatot.

Minőségi kiegészítők, közös előnyök

A Lenovo munkaállomásainak előnyei nem állnak meg a gépházaknál. Egyrészt olyan perifériákkal láthatjuk el őket, amelyekkel tökéletes összhangban működnek együtt, de tovább emelik a felhasználói élményt: ilyenek például a ThinkVision P monitorok, amelyek akár 4K felbontással, a TÜV által bevizsgált szemkímélő technológiával, többféle csatolási móddal, és akár több monitort sorba rendező üzemmóddal kínálnak flexibilis, látványos asztali környezetet, ahol minden szoftver kényelmesen elfér. Nem csak grafikusoknak fontos a jó megjelenítés, de a kiterjedt analitikai feladatokhoz is nagy hasznukat lehet venni, a szemkímélő működést pedig mindenki megköszöni majd, aki munkájából kifolyólag sokat ül a gép előtt.

Az pedig egyértelműen az összes workstation kategóriás eszköz mellett szól, hogy a Technology Business Research, Inc. (TBR) által 2019-ben végzett "PC-megbízhatóság: munkaállomások áttekintése" című tanulmánya szerint a vezető konkurensek mezőnyében, a Lenovo munkaállomások javítási aránya volt a legalacsonyabb, tehát egy ilyen flotta beszerzésével nem csak a belépési ár lehet alacsonyabb, de a teljes birtoklási költségek is jóval kedvezőbben alakulhatnak más alternatívákhoz képest.

Szintén közös, hogy minden P-sorozatú ThinkStation és ThinkPad eszközt független szoftverbeszállítók vizsgálják be és minősítik: ez garantálja a hardverelemek és a szoftverek tökéletes kompatibilitását, valamint a stabil működést. Szoftveres extra a Lenovo Performance tuner alkalmazás is, amellyel a maximumot hozhatjuk ki a gépekből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.