Hirdetés

Miért olyan drágák a G-Sync-képes monitorok? Első rész



|

Manapság sokan szeretnének új és jó monitort játékra, azonban meglepődnek, hogy ilyen drágák azok a modellek, amelyek támogatják az NVIDIA G-Sync technológiáját.

Hirdetés

Mindjárt itt a karácsony, sokan pedig egy jó gamermonitort szeretnének a fa alatt látni. A vásárláskor azonban a legtöbben meglepődnek, hogy miért olyan drágák az NVIDIA G-Sync technológiáját támogató megjelenítők. 

Hirdetés

A G-Sync-képes monitorok nagyszerű munkát végeznek annak érdekében, hogy a kép szakadozásoktól és akadásoktól mentes legyen. De miért kell sokkal többet fizetni ezekért, mint a FreeSync-képes megoldásokért? Négy okot is tudunk, ezekből ebben az írásban kettőre térünk ki. 

Saját technológia

A G-Sync az NVIDIA saját, szabadalmaztatott technológiája. A monitorgyártók fizetnek a cégnek azért, hogy használhassák azt a kijelzőikben. A G-Synchez ráadásul dedikált hardver is kell a monitoron belül, ami lehetővé teszi a működést. Ennek az eredménye az, hogy a vételár felkúszik. Ez persze nem szigorúan és minden esetben rossz: érdemes gondolni a minőségellenőrzésre is. Az alaposabb minőségellenőrzés megbízhatóbb monitorokat eredményez, amelyek pedig jobb képi élményt is garantálnak. 

Az NVIDIA szigorú követelményei

Az NVIDIA nem csak a speciális hardvert követeli meg, hanem azt is, hogy a képernyők szigorú követelményeknek feleljenek meg. Ez igazából két dolgot jelent. Az egyik az, hogy nem találunk G-Sync-képes monitort belépőszintű panellel. Vagyis a minőség és a tartósság a G-Sync-képes monitorok pozitív tulajdonsága. Az NVIDIA szigorú előírásai miatt természetesen az átlagárak is magasabbak, mint a normál monitoroknál. 

A G-Sync-képes monitorokra alternatívát jelentő kijelzők lehetnek jók, nagyszerűek, de rosszak is. Sokszor pedig csak közepesek. A G-Sync-képes megoldásoknál ilyen szórástól nem kell tartani, ezt fedezi a prémium felár. Ami jó hír, hogy azért folyamatosan csökken az idő múlásával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.