Hirdetés

Mikrokijelzőkbe fektet az Apple és az LG



|

Az Apple, az LG és a Valve is beszálltak egy cégbe, amely VR- és AR-headsetekhez készít OLED-es mikrokijelzőket.

Hirdetés

Az Apple, az LG és a Valve összesen 10 millió dollárt fektettek egy eMagin nevű cégbe. Ez a vállalat olyan mikrokijelzőket gyárt, amelyeket az egészségügyben, a hadiiparban és az ipari cégeknél használnak. 

Hirdetés

A bejegyzések szerint az eMagin megbeszéléseket folytat több nagy fogyasztói vállalattal is, méghozzá olyan mikrokijelzők fejlesztéséről és tervezéséről, amelyek fogyasztói eszközökbe, headsetekbe kerülnének. 

Ezek között VR-és AR-headsetek is lehetnek, például az az AR-szemüveg, amit elvileg az Apple jövőre tervez piacra dobni. Gene Munster, a Piper Jaffray korábbi elemzője szerint az Apple okosszemüvege még az iPhone-nál is nagyobb durranás lesz. A Valve és az LG eközben egy VR-headseten dolgoznak. 

Az eMagin jelenlegi legjobb kijelzője 2048 x 2048-as felbontást ígér. 

A 10 millió dollárért az Apple, az LG és a Valve 6 451 613 eMagin-részvényt kaptak, illetve a jogot arra, hogy további 2 580 645 darabot vegyenek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.