Hirdetés

Minden, amit a Microsoft Surface bemutatón megmutattak



|

Nyolc új bejelentéssel jelentkezett a Microsoft, frissített laptop, egér, és Surface Duo is érkezik.

Hirdetés

Tombol a bejelentési szezon - a Microsoft ma délután mutatta be az új Surface termékeket, köztük laptopokkal, okostelefonokkal, és kiegészítőkkel, melyek természetesen remekül működnek együtt. A cég eszközeit korábban is szerettük anyagminőségük és megbízhatóságuk miatt, ebben alighanem továbbra is jeleskedni fognak.

Hirdetés

Microsoft Surface Pro 8, Surface Pro X, Surface Go 3, Surface Laptop Studio

Bemutatkozott a Microsoft Surface Pro 8, ami 11. generációs, négymagos Intel processzort és Intel Xe GPU-t kap, akár 32 GB-nyi memóriával is kérhető, 13"-es, 2880x1920-as, 120 Hz-es kijelzőjét pedig vékonyabb káva veszi körül. 43%-kal nagyobb számítási teljesítménnyel és 75%-kal jobb GPU-val rendelkezik elődjéhez képest, támogatja a Windows 11-es Dynamic Refresh Rate funkciót, ami mindig a képen látottakhoz igazítja a frissítési sebességet, hogy optimalizálja az energiahasználatot, valamint a Dolby Visiont és az Adaptive Color technológiát is.

A gyártó ígérete szerint 16 órán át bírja egy töltéssel. Előlapi kamerája 5 MP-es és 1080p-s, a hátlapi pedig 10 MP-es, 4K videó rögzítésére is képes. Két Thunderbolt 4-es portot találunk rajta, külön kapható billentyűzetébe tökéletesen elfér egy Surface Slim Pen 2 toll, ami behelyezés után tölt is. A toll egyébként haptikus visszajelzéssel szimulálja a papírra írás érzését. A Surface Pro 8 ára 1099 dollárnál kezdődik, ezért egy Intel Core i5-1135G7 processzort, 8 GB RAM-ot és egy 128 GB-os SSD-t kapunk.

A Surface Pro X jobb áron érkezik, elérhető lesz csak Wi-Fi-s változatban is. Számos alkalmazást támogat, mivel a rajta futó Windows 11 on ARM az x86 és az x64 emulációval is megbirkózik. 13"-es kijelzőt építenek bele 2880x1920-as felbontással, belül pedig egy Microsoft SQ1 vagy SQ2 CPU és GPU SoC dolgozik, 8GB vagy 16GB RAM választható, akkumulátora pedig 15 órán át bírja.

A Microsoft Surface Go 3 60%-kal gyorsabb elődjénél, 10. generációs Intel Pentium Gold 6500Y vagy Intel Core i3-10100Y processzorral és 4GB vagy 8GB RAM-mal lesz elérhető. Kijelzője 10,5"-es, 1920x1280-as. Kamerája támogatja a Windows Hello arcfelismerését. 

A Surface Laptop Studio lesz az eddigi legerősebb Surface, a Book termékvonal utódja: Intel Iris Xe vagy RTX 3050 Ti 4GB, valamint négymagos, 11. generációs Intel processzor kerül bele (i5 vagy i7 is kérhető), és 14,4"-es PixelSense Flow kijelzőt kap 2400x1600-as felbontással, 120 Hz-es frissítési sebességgel, Dolby Visionnel. Nagy sebességű Thunderbolt 4 porttal vértezik fel, támogatja a Slim Pen 2 használatát, 1080p-s webkamerát építenek bele. Kijelzőjét sokféleképp állíthatjuk, hogy mindig kényelmes legyen a használata, de nem távolíthatjuk el. Egyértelműen a kreatív tartalomgyártóknak szól, viszont játékra is alkalmas lehet. Ára 1599,99 dollártól indul.

Microsoft Surface Duo 2

Nem lett nagy siker a Microsoft legutóbbi mobilos próbálkozása, de jön az új változat a széthajtható kijelzős Surface Duóból. Snapdragon 888 hajtja, 8 GB RAM kerül bele, 8,3 hüvelykes, ha mindkét kijelzőt egybe vesszük, továbbá 90 Hz-es megjelenítőt kap, és természetesen támogatja az 5G-csatlakozást. Kamerája egy ultraszéles 16MP-es, f/2.2-es, egy széles 12 MP-es, f/1.7, OIS-es (optikai képstabilizálás), és egy szintén OIS-es, szintén 12MP-es, f/2.4-es telefotó lencséből áll. Tárhelye 512 GB-ig kérhető, akkumulátora 25%-kal nagyobb elődjéhez képest. Az értesítések zárt állapotban a készülék oldalán jelennek meg. Fehér és fekete színben is elérhető lesz, 1499 dolláros ajánlott fogyasztói áron, ami forintban adóval együtt valahol 575 ezer környékén van.

Microsoft Ocean Plastic egér és fogyatékkal élőket segítő készlet

A Microsoft arról is ismert, hogy kényelmesen használható egereket gyárt. Az Ocean Plastic Mouse különlegessége, hogy burkolata 20%-ban az óceánokból kihalászott műanyagból lett újrahasznosítva, csomagolása pedig 100%-ban újrahasznosítható. 

A Microsoft Surface Adaptive Kit segítségével a fogyatékkal élők számára könnyebb lehet a számítógépek használata. A csomagban 3D-s matricák és egyéb apró extrák vannak, amik segítenek a vakoknak és gyengénlátóknak a billentyűk és a portok könnyebb beazonosításában.

Az új termékek október 5-én, a Windows 11-gyel együtt debütálnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.