Hirdetés

Minden, amit tudnod kell a Windows 10 S-ről



|

A Microsoft bemutatta a Windows új verzióját, amelyet kifejezetten diákoknak szán.

Hirdetés

A Microsoft bemutatta a Windows új verzióját, amelyet kifejezetten az oktatási szektornak szán: ez a Windows 10 S. A cél az új rendszerrel az, hogy megbízható teljesítményt garantáljon a Microsoft még a belépőszintű hardvereken is, a szokásosnál nagyobb biztonság mellett. 

Hirdetés

Ez utóbbi azért lehetséges, mert a rendszer minden appot egy külön konténerben futtat, elkülönítve az OS alapjától. Hogyan? Kizárólag a Windows Áruházon keresztül beszerezhető appokat engedi használni. 

A Windows 10 S nagy előnye azonban az a rivális Google Chrome OS rendszerrel szemben, hogy ha valaki többet szeretne, és hagyományos alkalmazásokra is vágyik, akkor bármikor frissíthet Windows 10 Pro rendszerre. 

A Windows 10 S mindenesetre gyorsabb betöltést ígér a Windows 10 Pro verzióhoz képest, eszközöket ahhoz, hogy egyetlen pendrive-val és képfájllal több gépet telepítsünk, valamint támogatást a Windows-kompatibilis hardverekhez, kevert valóságra építő headsetekhez. 

A Windows 10 S-re számos új gép épít majd (van a Microsoftnak és számos partnergyártójának - ezekkel hamarosan külön írásokban foglalkozunk). 

A Windows 10-et használó iskolák ingyen válthatnak majd Windows 10 S-re, és ingyen kapják az oktatásra szabott Minecraftot és Office 365-öt is. 

A Windows 10 S bár kevesebbet tud, mint a Windows 10 Pro vagy a Windows 10 Home, de kevesebb néha több, főleg az oktatásban, legalábbis ezt mutatja a Chrome OS példája és a Windows 10 S érkezése. 

A Windows 10 S-sel szerelt gépek évek múltán sem lassulnak be az ígéretek szerint, ha pedig nincs valamilyen alkalmazás a kínálatban, a rendszer javasol valami hasonlót. 

Miközben a Chrome OS a Google Play Áruház felé nyitva óriási appkínálatot garantál, addig a Windows 10 S és a Microsoft az Office 365-tel, az Outlookkal és más kulcsfontosságú elemekkel vághat vissza. Ha pedig népszerű lesz, akkor özönlenek majd az appok is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.