Hirdetés

Mindenki 7 nm-es chipeket akar



|

A TSMC kénytelen volt fokozni a gyártást, miután a Qualcomm, a Huawei és a MediaTek is 7 nm-es chipeket akar.

Hirdetés

A TSMC rengeteg chipet gyárt, többek között az Apple 10 nm-es A11 Bionic lapkáját is. Az óriás most kénytelen volt fokozni a 7 nm-es chipek sorozatgyártását. Iparági források szerint azért kellett előrébb lépni az ütemtervhez képest, mert minden partner óriási keresletet mutat az effajta SoC-k iránt. 

Hirdetés

A Qualcomm, a Huawei (HiSilicon) és a MediaTek is minél előbb 7 nm-es chipekre váltana. Ezek a chipgyártók a lapkák tényleges legyártását a partnereikre, jelen esetben a TSMC-re bízzák. Egyes cégek ki is hagyják a 10 nm-es technológiát, és egyenesen a 7 nm-es tervekre váltanak. 

A TSMC ebben a negyedévben kezdte meg a 7 nm-es chipek gyártását. Az idei negyedik negyedévre a TSMC összes eladásának 20 százalékát teszik majd ki az ilyen lapkák, a teljes évre vetítve 10 százalékos lesz a mutató. Jövőre már az N7+ eljárás jön, EUV litográfiás technológiával. A Samsung az ilyen chipeket már az idei második félévben elkezdi gyártani. 

Minél kisebb az eljárás, a chipek annál jobb teljesítménnyel és annál kedvezőbb fogyasztással rendelkeznek. A TSMC jelenleg is gyártja az Apple 7 nm-es A12 chipjét, ami az idei új iPhone-okba kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.