Hirdetés

Mindenkinek Thunderbolt 3-at adna az Intel



|

A következő-generációs Intel processzorokba már integrálják a technológiát, vagyis jóval elterjedtebb lesz a Thunderbolt 3 a jövőben.

Hirdetés

Eltelt már néhány év azóta, hogy a Thunderbolt 3 protokoll bemutatkozott. Az Intel szerint több mint 120 PC-konfiguráció támogatja a szabványt, de a gyakorlatban mégsem annyira elterjedt a csatlakozó. 

Hirdetés

Méghozzá azért, mert az Intel eddigi processzorai nem kínáltak natív támogatást a Thunderbolt 3-hoz. Ha egy gyártó használni akarta, akkor integrálnia kellett egy külön kontrollert, mindez pedig erősen lassító tényező. 

Ez az oka, hogy egy Thunderbolt 3 port bármilyen USB-C-s eszközt kezel, azonban nem minden USB-C port támogatja a 40 Gbps-os adatátvitelt és a további extrákat. 

Az Intel azonban úgy döntött, hogy integrálja a technológiát a jövőbeli processzoraiba. A specifikációk továbbá jogdíjmentesen lesznek hozzáférhetőek. 

A Thunderbolt 3 további előnyei közé tartozik, hogy két külső 4K-s kijelzőre is tud videojelet küldeni; 100 wattos töltést is támogat; a külső eszközöket 15 wattal tölti; sebességben pedig négyszer gyorsabb az USB 3.1-nél, ha adatátvitelről van szó. 

Az Intel döntése nyomán a középkategóriában is elterjed majd a Thunderbolt 3.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.