Hirdetés

Mindjárt itt a GeForce GTX 1660 Ti



|

Az NVIDIA a TU116-os GPU-ra építi az új videokártyát, méghozzá raytracing nélkül. Cserébe a vételár alacsonyabb lesz.

Hirdetés

Minden jel arra utal, hogy az NVIDIA RTX technológiája nem tör majd be a 250 dollár környéki kategóriába: ezek a GPU-k nem elég gyorsak, hogy kezeljék a raytracinget, és üzletileg sem lenne jó ötlet ilyen irányba indulnia az NVIDIA-nak. 

Hirdetés

A jelentések szerint emiatt az NVIDIA jelenleg is fejleszti a TU11x jelzésű GPU-kat, amelyek az új GeForce GTX videokártyák alapját adják majd. Az első fecske a GeForce GTX 1660 Ti lehet. Az új chipek lényegében a meglévő Turing GPU-k szintjén mozognak IPC és órajelek tekintetében, de RTX-képességek nélkül. Némi vigaszt jelenthet, hogy az NVIDIA GDDR6-os memóriával szereli majd fel ezeket a modelleket. 

A GeForce GTX 1660 Ti értelemszerűen lassabb lesz, mint az RTX 2060. Elvileg a TU116-os GPU-ra épít, ami egy 12 nm-es chip, 1536 CUDA maggal, 6 GB GDDR6 memóriával és 192 bites memóriabusszal. Az RT-magok hiánya és a kevesebb CUDA mag miatt a TU116 kisebb és olcsóbb lehet, vagyis akár 250 dollárba is kerülhet a GeForce GTX 1660 Ti. 

Az NVIDIA ebben a kategóriában a 6 GB-os GeForce GTX 1060-nal és akció esetén a GTX 1070-nel tartja magát jelenleg, de az AMD Radeon RX 590 bezavart a jobb teljesítményével. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.