Hirdetés

Mindjárt itt van a Windows 10 következő nagy frissítése



|

A Microsoft mostanában nem túl kreatív a nevekkel: érkezik a Windows 10 2018. októberi frissítése.

Hirdetés

Talán a mobilpiac mutatja a legjobban, hogy mennyire nehéz jó neveket kitalálni. A jelek szerint a Microsoft már nem is próbálkozik ezzel. Azok után, hogy néhány hónapja kiadta a Windows 10 2018. áprilisi frissítését, most ősszel közzéteszi a legújabb nagy frissítést. Ennek a neve egyszerűen csak az lesz, hogy Windows 10 2018. októberi frissítés. 

Hirdetés

A csomag neve tehát nem túl izgalmas, de azért lesznek benne hasznos újdonságok. 

Az októberi frissítés hozza el többek között azt, hogy a Windows+V lenyomásakor megjelennek a vágólap előzményei. Ezeket a PC-k között is szinkronizálja a rendszer, és a SwiftKey idővel ezt Androidra és iOS-re is elvégzi. Maga a SwiftKey pedig már a Windows 10-ben is benne lesz. 

Sötét témával frissült továbbá az Intéző, a Start menü keresőjének használatakor pedig gépelés közben is lesznek előnézetek a találatokhoz. 

Lesz új eszköz a képernyőképek készítéséhez, ezeket pedig feliratozni is lehet majd. Az Edge böngésző már a FIDO biztonsági kulcsokat is támogatja, a Windows Defender pedig innentől kezdve Windows Security néven fut tovább. A Windows Update elvileg okosabb lesz, és kevesebbszer indítja újra a PC-t olyankor, amikor nem szeretnénk. A Jegyzettömb is komoly frissítést kap, tud majd zoomolni, kap binges keresőt is. Frissül továbbá a Linuxhoz való windowsos alrendszer is. 

Ennél persze sokkal több újítás lesz a Redstone 5 kódnevű frissítésben, de ezek már nagyjából elérhetővé váltak az eddigi előzetesekben is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.