Hirdetés

Mindössze 10 dollár az Orange Pi Zero LTS lapka PC



|

Újabb alternatíva érkezett a Raspberry Pi lapka PC-kre, ez pedig a 10 dolláros Orange Pi Zero LTS.

Hirdetés

Az Orange Pi Zero LTS egy mindössze 52 x 46 milliméteres lapka PC, ennek ellenére 4-magos SoC-t, portokat és csatlakozókat is rejt. Egy Allwinner H2+ lapka dolgozik benne, a négy ARM-Cortex A7 mag maximum 1,2 GHz-en működhetnek. Ehhez 256/512 MB RAM társulhat. 

Hirdetés

A 802.11n-es WiFi mellett Ethernet is akad, van USB 2.0 és microUSB OTG port, 26-tűs GPIO fej és az IR, mikrofon, fejhallgató csatlakozás is megoldható. 

A Shenzhen Xunlong azt ígéri, hogy a Zero LTS hűvösebben és kisebb fogyasztással üzemel, mint az elődje. Emellett hosszú távú támogatást is élvez, bár azt nem árulták el, hogy meddig. 

A lapka PC az Android 7.0 mellett a Debiant, az OpenWrt-t és az Ubuntut támogatja. A 256 MB RAM-mal szerelt kiadás ára 8,49 dollár, a nagyobb modellé 10,49 dollár. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.