Hirdetés

Mire jó egy Intel Compute Card?



|

Előkerült egy teszt az Intel apró gépéről, amelyben egy Core M3-as Kaby Lake processzor dolgozott.

Hirdetés

Az Intel Compute Card egy olyan apró számítógép, amely néhány egymásra helyezett bankkártya méretével vetekszik. Eredetileg januárban mutatkozott be, és most hamarosan elérhetővé válik. 

Hirdetés

Ennek alkalmából előkerült egy teszt is róla, és Ian Morrison arra a kérdésre is kereste a választ, hogy az otthoni felhasználóknak megéri-e ilyesmit vásárolniuk. 

A Compute Card alapvetően egy alacsony fogyasztású asztali PC-vel vetekszik, de az Intel Compute Stickkel szemben önállóan nem használható: egy dokkoló kell hozzá, amihez egeret, billentyűzetet és kijelzőt lehet csatlakoztatni. Ezzel a kártya egy SFF jellegű PC alkatrésze. Idővel persze a tévék és monitorok is képesek lehetnek ezt befogadni. 

A most tesztelt modellben egy Intel Core M3-7Y30 CPU dolgozott (2-magos, 4,5 wattos, Intel HD grafikával), 4 GB RAM és egy 128 GB-os PCIe NVMe SSD mellett. A CPU és az SSD nagy fejlődést jelent a korábbi Compute Stickhez mérten, ami a Passmark, a PCMark és a 3DMark eredményein is látszott. 

Teljesítményben bár nagy előrelépés a Compute Card, sajnos a fogyasztók számára egyelőre nem túl hívogató. Méretben ugyanis nem sokat változott, de immáron dokkoló is kell hozzá, amivel közelebb van egy NUC-hoz, ráadásul az Intel jelenlegi megoldásában aktív hűtőventilátor is van. 

Egyelőre egy apró asztali PC olcsóbb és sokoldalúbb megoldás, de ha az Intel tervei valóra válnak, idővel talán ilyen kártyát használunk majd az asztali gépben és a laptopban, tévében is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.