Hirdetés

Mobilos és PC-s invázióra készül az Alexa



|

Idén a Windows 10-es PC-kre, a fejhallgatókra, az okostelefonokra és a viselhető eszközökre is jön az Amazon asszisztense.

Hirdetés

Az Amazon Alexa asszisztense eredetileg az Echo szériás okoshangszórókkal debütált, manapság azonban táblagépeken, tévéken és egyéb eszközökön is felbukkan. Volt már Alexa-képes okosóra és fejhallgató is, idén azonban igazi dömping veszi kezdetét. 

Hirdetés

Az Amazon Alexa Mobile Accessory Kit bemutatása után arról is beszélt az óriás, hogy többek között a Bose, a Beyderynamic, a Jabra, az iHome és a Linkplay már fejleszt terméket ennek segítségével. Az új kitnek hála szinte bármilyen audiofunkciókkal rendelkező, Bluetooth-os eszközhöz hozzá lehet adni az Alexát. 

A trükk az, hogy az Alexa app rajta kell legyen az androidos vagy iOS-es okostelefonon is, vagyis az Alexa inváziója nem csak a fejhallgatókat, okosórákat és egyéb viselhető eszközöket érinti, hanem az okostelefonok piacát is. Az Alexa a bonyolultabb műveleteket a mobilon keresztül oldja meg. 

Ezzel egyszerre a PC-s piacot is letámadja az Alexa: a HP, a Lenovo, az ASUS és az Acer egyaránt dob piacra idén olyan laptopot, amiben benne lesz az Alexa asszisztens. A legelső ilyen a HP Pavilion Wave, amely már be is mutatkozott. Menő hangszórónak néz ki, pedig PC. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.