Hirdetés

Moduláris Micro LED kijelzőkkel támad a Samsung



|

Az idei CES-en a Samsung megvillantotta a moduláris Micro LED kijelzőtechnológiát, ami a képernyők jövőjét jelentheti.

Hirdetés

A Samsung az idei CES-re sok érdekességet vitt magával. Az egyik legnagyobb az új, moduláris Micro LED kijelzőtechnológia. Erre épít többek között 75 hüvelykes képernyő, de a 219 hüvelykes The Wall is ezen alapszik. 

Hirdetés

A dél-koreai gyártó innovációs díjat is kapott mindezért. Az egyedi modulok mind lenyűgöző színeket és nagyszerű képminőséget ígérnek, a Micro LED képernyők így messze túlszárnyalnak minden kijelzőt, ami jelenleg a piacon elérhető. 

A Samsung a Micro LED technológiát a tavalyi CES-en mutatta be, amikor a The Wall debütált. Azóta a technológia sokat fejlődött, a nagyon apró LED chipek között még kisebb a hely. 

A moduláris jelleg miatt a technológia nagyon rugalmas a képernyőméretet illetően. A modulok hozzáadásával a felhasználók tetszőleges méretűre bővíthetik a képernyőjüket. Ráadásul szokatlan képarányok is létrehozhatóak lesznek így (például 9x3 agy 1x7). A kijelző formájától és méretétől függetlenül a Micro LED technológia optimalizálja a tartalmakat is, illetve skálázza is a felbontást. A képminőség romlása nélkül a 21:9, a 32:9 és az 1:1 képarány is támogatott. 

Mivel a Micro LED kijelzők kávamentesek, ezért nincs keret a modulok között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.