Hirdetés

Most bitcoint lop az egyik zsarolóvírus



|

A megújult Cerber zsarolóvírus lenyúlja a bitcointárcákat, általában jelszóval együtt.

Hirdetés

Egyetlen felhasználó sem szeretne azzal szembesülni, hogy nem találja a megkeresett bitcoinjait. Azonban a rosszindulatú hackerek egyre változatosabb módokon igyekeznek pénzhez jutni, ezért aztán minden eszközt be is vetnek. 

Hirdetés

Nem túl meglepő módon sorozatosan kezdenek frissülni az általános célú zsarolóvírusok, amelyek egyre kifinomultabbak és egyre durvábbak. Az egyik most digitális pénzt is lop. 

A megújult Cerber ransomware nem elég, hogy titkosítja az áldozat gépén lévő fájlokat, még a bitcointárcákat is felkutatja (jelenleg a Bitcoin Core, az Electrum és a Multibit felhasználói vannak veszélyben). 

Ezeket aztán egy külső szerverre másolja át, ami már a hackerek birtokában van. Ezután törli az áldozat gépéről a tárcát, ám előtte természetesen a jelszavakat is kinyeri a fájlokból és a böngészőkből. 

Ez azt jelenti, hogy aki a jelszavait a gépén tárolta, az a tárcája tartalmát is elveszíthette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.