Hirdetés

Most már eldőlt: fontos elemét veszítheti el hamarosan az Office 365



|

Az EU napokon belül olyan döntést hozhat, ami komoly változást jelent az Office 365-öt illetően.

Hirdetés

2020-ban, a pandémia első teljes évében, az emberiség egy jelentős hányada kényszerült a munkáját otthonról végezni. Ez jelentősen felértékelte a telekommunkációs eszközök, programok és alkalmazások használatát. Az egyik piacvezető megoldássá a Microsoft vállalat Teams nevű videokonferencia-platformja vált, azután, hogy 2017-es bevezetésekor a redmondi vállalat egy huszárvágással az Office 365 részévé tette azt.

Még abban az évben panaszt tett a Slack a Microsoft ellen, versenyellenes piaci magatartás okán. Azóta folytatja vizsgálatát az Európai Bizottság az ügyben. A Financial Times szerint a bizottság már jövő héten benyújthaja a vád részleteit.

Hirdetés

Ez az év már a tárgyalások jegyében telt eddig is, de ezek eddig csak részeredményeket hoztak. A Microsoft például felajánlotta, hogy kiveszi az Office alapcsomagból a Teamset, de nem tette egyértelművé, hogy ezzel csak az európai piacnak tesz szívességet, vagy globálisan kiterjeszti az új szabályt.

A Microsoft már korábban is kemény csatákat vívott az Európai Bizottsággal az Internet Explorer és a Windows Media Player kapcsán, így a hasonló, vitatható piaci magatartás nem új keletű a piacvezető tech-cég részéről. Annyiban is hasonlít ez a mostani harc a korábbiakhoz, hogy a bizottság csak hosszadalmas és fárasztó munkával tudott végül visszavonulót fújatni a válalattal.

Anno a Skype-ot váltva robbant be a piacra a Teams, és azóta 270 millió felhasználót ért el világszerte. Már nem kétséges, hogy az Európai bizottság piacszabályozó döntést hoz Bill Gates cégbirodalma ellenében, a kérdés már csak a bírság összege, ami egyes találgatások szerint akár a cég bevételeinek 10 %-át is elviheti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.