Hirdetés

Mostantól sokkal gyorsabb a Chrome és a memóriát sem zabálja fel



|

A két új funkció főleg a szerényebb hardverrel felszerelt laptopok használóinak életét könnyíti meg.

Hirdetés

Két új üzemmód érkezett a Google Chrome legújabb frissítésével, ezek a memóriát és az akkumulátort kímélik a böngésző fejlesztői szerint.

  • A Memory Saver az inaktív lapokat függeszti fel, így a memória 30 százalékát is felszabadítja;
  • Az Energy Saver pedig akkor lép működésbe, ha laptopunk töltöttsége 20 százalék alá csökken, ekkor a látvényelemeket és a háttértevékenységeket korlátozza a Chrome böngészés közben.

A Memory Saverrel az aktív lapok sokkal gyorsabbak lesznek és nem eszik meg a RAM-ot a többi alkalmazás elől - mondta Mark Chang termékmenedzser. Kiválaszthatjuk azokat a lapokat is, amelyeket mindig aktívként szeretnénk használni. 

Hirdetés

A funkciók egyelőre az asztali alkalmazásban érhetőek el, de hamarosan érkeznek a mobilappokra is. A beállításokban természetesen mindegyik kikapcsolható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.