Hirdetés

180 Hz-es gamermonitorral frissít az MSI



|

A gyártó szerint az MSI Optix MAGG332CR az fps játékosok álmainak netovábbja, és kik vagyunk mi, hogy kételkedjünk ebben?

Hirdetés

Az MSI bemutatta a legújabb monitorát, amely a csodaszépen csengő Optix MAGG322CR névre hallgat. Kifejezetten gamereknek készült, emiatt aztán 180 Hz-es képfrissítést garantál, és sejthető módon az FPS-ek rajongóit célozza vele a gyártó. Igen, már látjuk is a kommenteket, amelyek szerint az emberi szem úgyse vesz már észre ilyen irtózatos frissítést, és minek az egész, de a gyártó valószínűleg halált megvető bátorsággal csakazért is bepróbálkozik a modellel. Ami ráadásul még csak nem is lapos, a 31,5 hüvelykes, 1080p-s felbontású panel ugyanis 1500R hajlítást kapott. Egy 8-bites VA panelről van egyébként szó, amely 1 milliszekundumos válaszidőt kínál, 300 nit fényerővel és 3000:1 kontrasztaránnyal. 

Hirdetés

Az AMD FreeSync támogatása megoldott, és bár HDR-Ready címke is van az eszközön, a 300 nites fényerő sajnos nem éppen ideális a HDR-tartalmak mellé. A DCI-P3-at 96, az sRGB-t 125 százalékban fedi le a monitor. Bemenetek közül akad DisplayPort 1.2a, két HDMI 2.0b és egy USB-C port is, ezek mellé pedig odafért még egy USB hub is két darab USB 2.0-s porttal és egy jackcsatlakozóval. 

Tehát végső soron azért kissé középpályás megoldást kapunk, eleve a 31,5 hüvelykhez már illett volna a 1080p-nél erősebb felbontás, a fényerőn is lehetne húzni. Épp ezért a monitor leginkább akkor lehet sikeres, ha jóra faragott árat írnak a címkére - ezt azonban még nem tudjuk, mert az MSI nem közölt hivatalos árat. Ha abból indulunk azonban ki, hogy a hasonló méretű, 165 Hz-es, szintén ívelt, de már WQHD felbontással ellátott MAG322CQR modell 499 euróért figyel az európai boltokban, csak remélni merjük, hogy ennél azért óvatosabb lesz az árazás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.