Hirdetés

Musk szerint az AI veszélyesebb, mint Észak-Korea



|

Az OpenAI botja pedig nemrég leverte a világ legjobb Dota 2-játékosait.

Hirdetés

Elon Musk a múltban már többször felhívta a figyelmet a mesterséges intelligencia jelentette veszélyekre, a napokban pedig újból megtette ezt. 

Hirdetés

Szerinte aki jelenleg nem aggódik az AI miatt, annak kellene. A mesterséges intelligencia ugyanis nagyobb veszélyt jelent, mint Észak-Korea. 

Musk azután beszélt erről, hogy az 1 milliárd dolláros OpenAI startupjának a botja legyőzte a világ legjobb Dota 2-játékosait egy 24 millió dolláros videojáték-bajnokságon. 

Musk szerint a bot világelső, ugyanis eddig egy ilyen sem győzte le a legjobb e-sportolókat. Az effajta AI-t azonban szerinte idővel vissza kell fogni, a saját biztonságunk érdekében. 

A Tesla és a SpaceX első embere hozzátette, hogy senki nem szereti a szabályozásokat, de minden olyan dolgot szabályoznak, ami veszélyt jelenthet a népességre (autók, repülők, ételek, gyógyszerek, stb.).

Musk már tavaly is beszélt róla, hogy ha nem szabályozzuk az AI-t, akkor az emberek végül "házimacskákká" válnak a szuperszámítógépek játékában. Éppen ezért egy neurális csipke segítségével mesterséges intelligenciával turbózná fel az emberek agyát - a koncepción a nanotechnológia szakértői azóta is dolgoznak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.