Hirdetés

Nagy baj van az egyik memóriagyárban



|

Beszennyeződött a Micron egyik DRAM-gyára, amely okostelefonkba is szállított LPDDR4-es memóriát.

Hirdetés

A félvezetőgyártás meglehetősen elzárt és biztonságos környezetet igényel, nem véletlen, hogy minden fotón olyan mérnököket látunk, akik teljes testet befedő ruhákban és maszkban vannak. 

Hirdetés

A modern technológiában nincs helye a változó környezeti feltételeknek, stabil és megjósolható, állandó feltételek kellenek a munkához és a gyártáshoz. Ha valami balul sül el, akkor az egész gyár leállhat, méghozzá gyorsan. 

A Micron tajvani Fab 2-es gyárában kellemetlen fennakadás történt. Ez az üzem az, amely az Inotera felvásárlásából származott, és a globális DRAM-készletek 5,5 százalékát termeli, havi 125 000 ostyát. 

Az első beszámolók szerint egy nitrogénelosztó hibásodott meg, és a waferek mellett a felszerelés is beszennyeződött. A Trendforce szerint ez a kapacitást 60 000 ostyával csökkentette le. 

A Micron azóta hivatalosan is elismerte, hogy apróbb baleset történt az üzemben, azonban a cég állítása szerint nem volt nitrogénszivárgás, nem kellett evakuálni az embereket, és az esetnek nincs hatása az üzletre. A létesítmény pedig igen fontos, ugyanis LPDDR4-es memóriákra specializálódott, ami az okostelefon-piacot szolgálja ki. Az Apple az egyik legnagyobb felvásárló, így az ügy az iPhone 8-at is érinti, a Micron számára pedig aggasztó lenne, ha készlethiány miatt az almás cég más beszállító felé fordulna. 

A hivatalos tájékoztatás szerint a balesetből gyorsan helyreállt az üzem, a gyártást mindez nem érinti számottevően. Ha ez így van, akkor a DRAM-készletekkel nem lesz gond, a memóriák (és közvetve az okostelefonok) vételára pedig nem emelkedik még tovább. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.