Hirdetés

Nagy bravúrt hoztak össze a Core i9-9900K-val



|

Egy tuningmester 5,50 GHz-es órajelet ért el a processzoron, pedig Z170-es alaplapot használt.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy az Intel nyolcadik- és kilencedik-generációs, LGA1151 foglalatú Core processzorai direkt nem támogatják az Intel 100-as és 200-as szériás lapkakészleteit, vagyis elvileg nem lenne muszáj új alaplapot vásárolni egy új CPU-hoz. Ezt bizonyítja az is, hogy a megfelelő BIOS-módosításokkal ezek a chipek is működnek a régi alaplapokban. 

Hirdetés

A Luumi néven tevékenykedő finn tuningmester elérkezettnek látta az időt, hogy egy Core i9-9900K processzor órajelét minden magon felhúzza egészen 5,50 GHz-re, méghozzá egy ASRock Z170M OC Foruma micro-ATX-es alaplapon. A CineBench és a Prime95 egyaránt stabil működésről számolt be. 

A 300-as szériás lapkakészletekre a hivatalos magyarázat szerint azért volt szükség, hogy a 6-magos Coffee Lake processzorok kellően erős VRM-konfigurációt kapjanak az alaplapokon. Nem hivatalosan az Intel direkt kreált szakadékot, hogy az alaplapok gyártói eladhassák az új termékeiket minden második inteles generációnál. Az AMD AM4-es platformja eközben három generációnyi CPU-t támogat, és 2020-ig további bővítésekre számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.