Hirdetés

Nagy dolgokat ígér az Intel Sunny Cove architektúrája



|

A Sunny Cove egy olyan processzorarchitektúra, amit a következő-generációs chipeknél használ majd az Intel.

Hirdetés

Azt már hallottuk, hogy az Intel történetében a Sunny Cove valami nagy dolog lesz, most viszont végre a konkrétumok is kiderültek. Nagy változások jönnek, ezek egyike pedig a Sunny Cove architektúra lesz, ami a következő-generációs Core és Xeon processzorokban jelenik meg, 2019 végétől. 

Hirdetés

Az Intel szerint magasabb cache, csökkent válaszidő, gyorsabb átvitel és több művelet az, amire számíthatunk. Vagyis jelentős teljesítménynövekedésre, legalábbis egyes feladatokban. A kriptográfia, tömörítés és kitömörítés, gépi tanulás terén mindenképpen. 

A Sunny Cove az architektúrák terén a legnagyobb frissítést jelenti a 14 nm-es, 2015-ben debütált Skylake chipek óta. Az azóta érkezett szériák ugyanis mind ennek a különféle variánsai. 

A Sunny Cove-alapú chipek 10 nm-es eljárással készülnek majd, és már 2019 második felében megjelennek a piacon. 2020-ban aztán Willow Cove-alapú, 2021-ben pedig Golden Cove-alapú chipekre vált az Intel. Optimalizációkat és biztonsági újításokat is kapunk majd, az alapok viszont ugyanazok lesznek, mint a Sunny Cove esetében. 

Ezekben a processzorokban valószínűleg már az Intel Gen11-es integrált grafikája lesz, erre rövidesen részletesebben is kitérünk. Az Intel pedig elárulta, hogy már vertikálisan is tud processzorokat építeni, 3D stacking segítségével. Erről hamarosan szintén külön beszámolunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.